Home

Ontwerp,
communicatie,
producten
& inspiratie

Wij maken tijd voor schoonheid en betekenis

Essencio is een bureau voor content en design, en helpt je groeien door te leven en werken vanuit de essentie. Bevlogen ondernemen en bewust leven, daar staan we voor, en dat gunnen we jou. We maken tijd voor schoonheid en betekenis door vorm en inhoud te bieden, online en offline.

BEVLOGEN ONDERNEMEN

Hoe waardevol zou het zijn als je zou kunnen ondernemen met energie en vol vertrouwen naar de toekomst kunt kijken? Wij dromen van mensen die met hun kwaliteiten het leven van anderen gaan verrijken, en werken vanuit verbinding en vertrouwen. Echt en geloofwaardig ondernemen, vanuit je talenten en je hart.

BRANDING

Jouw missie en bedrijf verdienen zichtbaarheid. Maar je houdt niet van marketingtrucs en verkooppraatjes. Hoe kun je dan toch je bedrijf professioneel positioneren, passend bij wie jij bent en waar je voor staat? Goede branding is de start van je bedrijfsgroei. Branding van je bedrijf bestaat uit je visuele identiteit en je inhoudelijke positionering. Van merkessentie tot huisstijl, van website tot contentstrategie.

 

BEWUST LEVEN

Je kijkt om je heen en geniet. Van de prachtige bloemen op tafel, de wind die door je haren waait, een kop koffie met een vriendin. Maar je zou die momenten graag wat vaker ervaren, in je leven, thuis én op je werk. We helpen je met inspirerende verhalen en stijlvolle producten om tijd te maken voor dingen die echt belangrijk zijn.

Beauty is the
harmony of
purpose and form

– ALVAR AALTO, 1928

Inspiratie

 • aug052019

  Natuurlijke contrasten – je vindt ze overal. Ook in onze nieuwe agenda’s!

  De afgelopen tijd hebben we met veel liefde gewerkt aan onze nieuwe agenda’s. We houden van de natuur en laten ons graag door haar inspireren. Daarom is voor 2019 en 2020 het concept van onze agenda’s ‘Natuurlijke contrasten’. Talloze beelden uit de natuur hebben we bekeken. Van weids tot gedetailleerd, van fotografisch tot illustratief. De mooiste beelden die een contrast oproepen, hebben een plek in de agenda’s gekregen.

  Lees meer
 • jul312019
  Essencio - Blog authentiek ondernemen - verbinding en vertrouwen - geen sales en marketing trucs

  Hoe blijf je trouw aan jezelf in de marketing, communicatie en de uitstraling van je bedrijf?

  Als ondernemer krijg en lees je veel online marketing- en salestips. Maar werken ze ook écht? Veel tips gebruiken wij bewust niet, omdat ze niet passen bij wie we zijn en waar we voor staan. Ook jij kunt trouw blijven aan jezelf. In dit blog lees je hoe je mag ondernemen vanuit je hart en daardoor klanten aantrekt die echt bij jou passen. Zonder marketingtrucs en verkooppraatjes.

  Lees meer
 • jul182019

  Imperfectie? Waarom wij houden van een perfect plaatje

  Streven naar perfectie, naar het perfecte plaatje; het zou je niet gelukkig maken. Misschien zie jij ook liever dat dingen imperfect zijn. Wij houden van het échte leven. Én pleiten voor het omarmen van perfectie. Omdat het er soms al is. Gewoon, daar, voor je neus. Want het leven kan eenvoudig mooi zijn, als je het wilt zien.

  Lees meer
 • jun142019

  Onze missie voor ondernemers: professionele, stijlvolle en geloofwaardige branding

  We merken dat we ons mooiste werk maken voor ondernemers die een missie hebben die goed is voor onze maatschappij. Die bevlogen werkers willen we helpen in hun zichtbaarheid, door middel van branding. Wij zien branding als de betekenisvolle zichtbaarheid van je bedrijf: je visuele identiteit en je inhoudelijke positionering, vanuit verbinding en vertrouwen.

  Lees meer

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF & ONTVANG FREE DOWNLOADS

Laat je inspireren

SHOP

Voor wie we werken