Business & Brandingsessie

Business & Brandingsessie

Ontdek jouw unieke ondernemersstijl

Voel jij dat het tijd is voor een nieuwe stap met je bedrijf? Dat je jouw expertise of die van je bedrijf (beter) zichtbaar wilt maken op een professionele, geloofwaardige en stijlvolle manier? Omdat je weet dat je kunt groeien, veel potentie hebt, maar niet weet waar je moet beginnen (met een huisstijl, nieuwe website of goede contentmarketingstrategie)?

Ontdek dan of deze Business & Brandingsessie wat voor je is.

Wij zien branding als de betekenisvolle zichtbaarheid van je bedrijf: je visuele identiteit en je inhoudelijke positionering, vanuit verbinding en vertrouwen.

Strategisch brainstormen over de positionering en branding van je bedrijf

Branding is content én design. Van professionele huisstijl tot mooi gedrukte visitekaartjes, van stijlvolle website tot goede social media-content. En het is meer: wij zien branding als dat waar al je marketing, design, reclame, communicatie, pr en sales in samenkomen, op een manier die echt bij je past.

Omdat er zoveel (online) informatie is, gaat succesvol ondernemen steeds meer over het maken van de juiste content in een aansprekende stijl. Het gaat om verbinding creëren met mensen, zodat er vertrouwen ontstaat. En het mooie is dat vanuit vertrouwen, het runnen van je onderneming niet meer voelt als het moeten ‘verkopen’ van je producten en diensten met ‘sales’. Dan weet je dat jouw producten en diensten echt relevant zijn voor anderen.

Goede branding gaat ook over wie jij bent als ondernemer, en hoe je dat uitdraagt via online en offline kanalen. In een brandingsessie willen we jouw unieke ondernemersstijl ontdekken.

Essencio - Brandingsessie - strategische brainstorm branding van je bedrijf

 

Wat is een Business & Brandingsessie?

Tijdens een Business & Brandingsessie van 2 uur denken we actief met je mee over:
• wie jij bent als ondernemer (wat is je missie?)
• welke toekomst jij ziet voor je bedrijf
• wat je aanbod is
• wie je ideale klant is
• de uitstraling van je bedrijf (= branding van je merk)

We stellen veel vragen en luisteren we naar je. We hebben een sterke antenne om aan te voelen wat jij specifiek nodig hebt, en wat past bij jou en je klanten. De inhoud en de relatie komen bij ons altijd eerst. Het ontwerp en de uitvoering volgen eventueel daarna in een brandingtraject.

We zullen het niet nalaten kritisch te zijn als we denken je daarmee te helpen. Bijvoorbeeld over je bedrijfsnaam of je positionering. Dit doen we vanuit onze drive om jou écht verder te willen helpen. Omdat wij geloven dat jouw verhaal zichtbaar mag worden, omdat je betekenis geeft aan deze maatschappij.

Deze sessie is onderdeel van het Essencio Brandingpakket, maar is ook geschikt om los te boeken om te ontdekken wat onze branding-visie is en of die bij je past, en of wij wederzijds bij elkaar passen.

In het uitgebreide brandingpakket zit o.a. het volgende: merkstrategie, logo, huisstijl, visitekaartjes, beeldbank, website, mailinglijst, content-coaching, contentkalender, blogs. Én meer! Hier lees je daar meer over.

 

Branding vanuit verbinding en vertrouwen. Zonder trucs en snelle sales.

Een Business & Brandingsessie is de start van professionele branding en positionering voor je bedrijf. Het laat je nadenken over:

 • Hoe je je bedrijf professioneel kunt positioneren
 • Hoe je kunt werken op basis van verbinding en vertrouwen, zonder marketingmanipulatie en salestrucs
 • Hoe je je kunt onderscheiden van concurrenten
 • Hoe je al je communicatie en marketing op elkaar aan kunt laten sluiten
 • Hoe je een professionele en stijlvolle uitstraling voor je bedrijf kunt creëren
 • Hoe je vanuit je kracht kunt groeien met je bedrijf

En vooral hopen we dat je je gezien en gehoord voelt tijdens een brandingsessie! Want dat is onze wens: dat jij bevlogen onderneemt vanuit je hart en kracht.

 

Praktisch: dit houdt een Business & Brandingsessie in

 • 2 uur lang onze aandacht & adviezen voor jouw bedrijf
 • Aandacht voor je missie, aanbod, ideale klant, concurrentie
 • Advies over branding: merkessentie, huisstijl, contentstrategie
 • Kennis over content & design: marketing, communicatie, pr, social media, mindset, online en offline ondernemen
 • Locatie: Essencio, Academiestraat 14 in Harderwijk (in deze coronatijd ook goed te doen via Zoom of andere groepsmeetingtool)
 • Extra: Mooi notebook (‘herinneren is zilver, onthouden is goud’)
 • Investering: € 525, – excl. BTW. Bij afname van het Essencio brandingpakket met 5 modules, krijg je deze sessie cadeau.

Wij zitten graag met je aan tafel

Margreet Kattouw

Margreet is sinds 2004 ondernemer en eigenaar van Essencio en heeft ruim 20 jaar ervaring in het ontwerpen van logo’s en huisstijlen. “Door mijn nieuwsgierigheid, intuïtieve denken en hooggevoeligheid, breng ik een gesprek snel naar de essentie en voel je je snel op je gemak.  Ik denk analytisch mee in wat jouw bedrijf nodig heeft. Vanuit de essentie van jouw merk ontwerp ik een uitstraling die écht bij jouw bedrijf past, tijdloos is en onderscheidend. Het geeft me veel voldoening om ondernemers te helpen en het is steeds een vreugdevol moment als ze vervolgens met veel enthousiasme naar buiten treden en zichtbaar worden. Ik maak tijd voor jouw betekenis.”

Jiska Rook

Jiska heeft jarenlange ervaring bij verschillende contentmarketingbureaus. Als uitvoerende contentmaker, journalist, adviserend strateeg en trainer. “Als ondernemer is het in deze tijd ontzettend lastig om de juiste mensen te bereiken. Er is zoveel informatie. Terwijl jouw boodschap zo waardevol is. Hoe bereik je de mensen die je graag wilt bereiken, en op een manier die echt bij jou past? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal – naar wie jij bent en wat je drijft in je werk en je leven. Van daaruit help ik je graag op weg om je merkessentie helder te krijgen, en de bijbehorende betekenisvolle content bij de juiste mensen te krijgen. Offline en online. Praktisch, maar vooral passend bij jouw ondernemersstijl. Jouw missie verdient zichtbaarheid!”

Zo heeft deze sessie Samantha Maes verrijkt

‘Er is direct ruimte en rust ontstaan, en een helder beeld over hoe ik de komende jaren mijn onderneming vorm kan geven. Jullie input was waardevol, helder, duidelijk en wat ik met name heb gemerkt: jullie zijn oprecht betrokken. Ik voelde me gezien.’ – Samantha Maes, senior coach & trainer

 

Interesse in een Business & Brandingsessie?
We zijn benieuwd naar je!


   
   
   

  Wil je alvast iets over jezelf vertellen?


  SCHRIJF JE IN VOOR ONZE BUSINESS-NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren

  en vind je eigen ondernemersstijl