Branding in het bos

Branding in het bos

Vind je ondernemersstijl in één dag

Heb je geïnvesteerd in een huisstijl en website, maar zoek je hoe je jouw bedrijf nog (beter) zichtbaar en vindbaar kan maken? En graag op een professionele, geloofwaardige en stijlvolle manier? Omdat je weet dat je kunt groeien, maar moe wordt van marketingmanipulatie en salestrucs die niet bij je passen? Kom los van je bureau en ga met ons mee naar buiten, naar het bos, om te werken aan betere branding van je bedrijf. Zo vind je jouw ondernemersstijl in één dag!

Wij zien branding als de betekenisvolle zichtbaarheid van je bedrijf: je visuele identiteit en je inhoudelijke positionering, vanuit verbinding en vertrouwen.

Een dag lang onderdompelen in betere branding van je bedrijf – in het bos

Jouw bedrijf verdient het om een sterk merk te zijn. Natuurlijk wil je met je bedrijf zaken doen: je producten of diensten verkopen, en klanten krijgen. Maar hoe mooi zou het zijn als je bedrijf fans heeft, die een positief gevoel bij je krijgen, die uitzien naar je content en weten waar jij voor staat?

Je weet hoe essentieel het is dat ‘het plaatje van je bedrijf klopt’. Dus je hebt een logo, een website en bent actief op social media. Maar het blijft worstelen; hoe word je bedrijf echt een sterk merk?

Het is zo fijn als ‘het plaatje klopt’. Maar hoe maak je van je bedrijf écht een sterk merk? Leer zelf goede content en beelden te maken tijdens ‘Branding in het bos’

Waar moet je content over gaan? Hoe zoek – en maak – je mooi beeld, passend bij jouw huisstijl? Hoe creëer je op een authentieke manier verbinding met mensen, zodat er vertrouwen ontstaat? Zodat je vanuit vertrouwen mensen kunt helpen en je klantenstroom op gang komt. Omdat je weet hoe relevant jouw producten en diensten zijn voor anderen.

Op dit soort vragen krijg je antwoord en adviezen tijdens ‘Branding in het bos’. Maar we gaan dieper dan alleen kennis over branding, content en design. Tijdens deze dag gaat het ook over wie jij bent als ondernemer, en hoe je dát uitdraagt via online en offline kanalen. Tijdens ‘Branding in het bos’ nemen we je een dag lang mee naar een prachtige historische locatie. Waar je in één dag jouw unieke ondernemersstijl ontdekt.

Wat is Branding in het bos?

Tijdens deze dag gaan we met deze onderwerpen aan de slag:
• Mindset: wat is die van jou én die van je klant
• Merkessentie: ontdek en schrijf je merkverhaal
• Merkbeleving: brainstorm over je gewenste merkbeleving: wat klopt er al en wat kan beter?
• Website: quickscan & advies: praktische adviezen voor doeltreffende verbetering
• Fotografie: beeldcoaching: zoeken naar beeld aan de slag met smartphonefotografie
• Content: tips voor contentcreatie voor website en 1 extern kanaal naar keuze (social media of geprinte media bijvoorbeeld)

Branding in het bos is een bijzondere, ontspannende én intensieve dag. Terwijl je in de watten gelegd wordt, komen de belangrijkste elementen uit onze brandingmethode aan bod. Door met al deze onderwerpen aan de slag te gaan, ga je na deze dag echt anders in en aan je bedrijf werken.

De locatie is bijzonder: even weg van kantoor en pc’s; we gaan letterlijk naar het bos, we zoeken de buitenlucht op. Maar we genieten ook van heerlijke koffie, lekkers en een lunch op een prachtige locatie (Kasteel Staverden) midden in de natuur. De natuur helpt je te onthaasten, te ontspannen. Daar kun je je visie makkelijker voelen en aanscherpen. Daar is geen afleiding, geen ruis, geen oordeel.

De natuur helpt je te onthaasten, te ontspannen. In de natuur kun je je visie makkelijker voelen en aanscherpen.

Wandelend door het bos bespreken we je merkessentie en nemen we je mee in een belangrijk stukje branding-mindset. We hebben het over je merkbeleving en huisstijl, en gaan praktisch aan de slag met smartphonefotografie. Je leert passende beelden te bedenken of te maken voor jouw bedrijf. Voor overleg, praktische contentmarketingtips en het ontdekken van je merkverhaal gaan we naar binnen, genietend van een sfeervolle plek.

De inhoud en de relatie vinden we belangrijk. Wil je eerst eens met ons kennismaken, pak je telefoon en bel met Margreet, we vinden het leuk je te leren kennen. Of boek een kleinere branding-brainstorm; hier lees je meer over onze brandingsessie

Wil je niet alleen kennis opdoen over branding, maar ook aan de slag met een volledig nieuwe huisstijl en website? Ontdek dan het Essencio Brandingpakket, In dit luxe brandingpakket zit o.a. het volgende: merkstrategie, logo, huisstijl, visitekaartjes, beeldbank, nieuwe website, mailinglijst, content-coaching, contentkalender, blogs… Hier lees je daar meer over.

 

Branding vanuit verbinding en vertrouwen. Zonder zenden en sales.

Dit levert Branding in het bos je op:

 • Stabiliteit en rust, omdat:
  • Je weet hoe je je bedrijf professioneel kunt positioneren
  • Je weet hoe je kunt werken op basis van verbinding en vertrouwen, zonder marketingmanipulatie en salestrucs
  • Je weet hoe je je kunt onderscheiden van concurrenten
  • Je weet hoe je al je communicatie en marketing op elkaar aan kunt laten sluiten
  • Je weet hoe je een professionele en stijlvolle uitstraling voor je bedrijf kunt creëren
  • Je weet hoe je vanuit je kracht kunt groeien met je bedrijf

  Durf en plezier, doordat:

  • Je voelt dat je trots mag zijn op je bedrijf en je talenten
  • Je daardoor meer zichtbaar durft te zijn
  • Je van ‘moeten’ naar ‘willen’ gaat, als het om marketing en communicatie van je bedrijf gaat
  • Je nieuwe energie ervaart: nieuwe kennis en inspiratie geeft je vleugels
  • Je trouw aan jezelf blijft; je onderneemt zoals dat bij jou pas

En vooral hopen we dat je je gezien en gehoord voelt tijdens deze dag! Want dat is onze wens: dat jij bevlogen onderneemt vanuit je hart en kracht.

 

Essencio - Branding in het bos - Ontdek je ondernemersstijl in 1 dag - Content en design op mooie locatie buiten

Praktisch: dit houdt Branding in het bos in

 • Samen met Margreet & Jiska een dag lang alle aandacht voor jou en  de groei en branding van je bedrijf
 • We verzamelen alle ingrediënten voor je merkverhaal, zodat jij je onderscheidend kunt positioneren
 • We brainstormen over je gewenste merkbeleving (hoe komt je bedrijf nu over, wat kan beter of moet anders?)
 • We geven een websitescan en adviseren over online en offline zichtbaarheid
 • Jij leert creatief fotograferen met je smartphone en hoe je die kan professioneel bewerkt zonder filter.
 • We geven praktische contenttips waar je direct mee aan de slag kunt (blogs, social media, video’s etc.)

 

 • Locatie: Het bos en de omgeving van Landgoed Staverden, Ermelo
 • Tijd: 9.15u-17.00u
 • Inclusief: Koffie/thee, lunch en lekkers
 • Extra: Luxe notebook: My Essential Notes
 • Investering: € 1695, – excl. BTW.

Wij gaan graag met je naar het bos

Margreet Kattouw - Essencio - Art director - Merkstrateeg

Margreet Kattouw

Margreet zit inmiddels 25 jaar in het ontwerpvakvak, en is sinds 2004 ondernemer en eigenaar van Essencio. Ze heeft grote ervaring in het ontwerpen van logo’s, huisstijlen, websites, boeken en magazines. “Door mijn nieuwsgierigheid, intuïtieve denken en hooggevoeligheid, breng ik een gesprek naar de essentie en voel jij je snel op je gemak. Ik denk analytisch mee in wat jouw bedrijf nodig heeft, vanuit ontwerp, uitstraling en beeld. Vanuit de essentie van jouw merk weet ik welke uitstraling het beste bij jouw bedrijf past, zodat je onderscheidend blijft. Het geeft me veel voldoening om ondernemers te helpen groeien met hun bedrijf.

De natuur onthaast en geeft mij keer op keer inspiratie. Voor zo’n intensieve branding-dag is het heerlijk om even los te komen van je bureau, en gesprekken in het bos te hebben. Om er daarna binnen weer mee aan de slag te gaan. Die afwisseling maakt jou en mij creatief. Ontspanning en creativiteit, dát hebben wij als ondernemers immers altijd nodig.”

Jiska Rook - Content marketing specialist - Merkstrateeg - Essencio Bureau voor content en design

Jiska Rook

Jiska heeft jarenlange ervaring bij verschillende contentmarketingbureaus. Als uitvoerende contentmaker, adviserend strateeg en trainer. “Als ondernemer is het in deze tijd ontzettend lastig om de juiste mensen te bereiken. Er is zoveel informatie. Terwijl jouw boodschap zo waardevol is. Hoe bereik je de mensen die je graag wilt bereiken, en op een manier die echt bij jou past? Ik ben benieuwd naar wie je bent en wat je drijft en help jou graag op weg om je merkessentie helder te krijgen, en de bijbehorende betekenisvolle content bij de juiste mensen te krijgen. Offline en online. Praktisch, maar vooral passend bij jouw ondernemersstijl. Jouw missie verdient zichtbaarheid!”

Zo omschrijft Marjon Bohré onze samenwerking

“De samenwerking met Margreet en Jiska van Essencio voelt als een warm bad. Ze zijn genereus met advies, creatief met beeld en woord, snelle en attente zakenpartners en bovenal gezellige collega’s.”

Ga je mee naar het bos om te werken aan je branding? Neem vrijblijvend contact op. We zijn benieuwd naar je!


   
   
   

  Wil je alvast iets over jezelf en je bedrijf vertellen?


  SCHRIJF JE IN VOOR ONZE BUSINESS-NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren

  en vind je eigen ondernemersstijl