Branding in het bos

Branding in het bos

Vind je ondernemersstijl in één dag

Wil jij jouw bedrijf (beter) zichtbaar maken op een professionele, geloofwaardige en stijlvolle manier? Omdat je weet dat je kunt groeien, maar niet weet waar je moet beginnen (met een huisstijl, nieuwe website of goede contentstrategie)? Ga met ons mee naar buiten, het bos in, om te werken aan de branding van je bedrijf. En vind je ondernemersstijl in één dag!

Wij zien branding als de betekenisvolle zichtbaarheid van je bedrijf: je visuele identiteit en je inhoudelijke positionering, vanuit verbinding en vertrouwen.

Een dag lang onderdompelen in de branding van je bedrijf

Jouw bedrijf verdient het om een sterk merk te zijn. Natuurlijk wil je met je bedrijf zaken doen: je producten of diensten verkopen, en klanten krijgen. Maar hoe mooi zou het zijn als je bedrijf fans heeft, die een positief gevoel bij je krijgen, die uitzien naar je content en weten waar jij voor staat?

Omdat er zoveel (online) informatie is, gaat succesvol ondernemen steeds meer over het zijn van een sterk merk. Het gaat over maken van de juiste content in een aansprekende stijl. Het gaat om verbinding creëren met mensen, zodat er vertrouwen ontstaat. Dat je vanuit vertrouwen mensen mag helpen. Omdat je weet hoe je producten en diensten echt relevant zijn voor anderen.

Een sterk merk worden, vraagt om investeren in je branding. Branding is content én design. Van professionele huisstijl tot mooi gedrukte visitekaartjes, van stijlvolle website tot goede social media-content. En het is meer: wij zien branding als dat waar al je marketing, design, reclame, communicatie, pr en sales in samenkomen, op een manier die echt bij je past.

Goede branding gaat ook over wie jij bent als ondernemer, en hoe je dat uitdraagt via online en offline kanalen. Tijdens ‘Branding in het bos’ ga je een dag lang met ons naar een prachtige historische locatie, nemen we je mee naar buiten en ontdek je in één dag jouw unieke ondernemersstijl.

Wat is Branding in het bos?

Tijdens deze dag in het bos, gaan we met deze onderwerpen aan de slag:
• Mindset: wat is die van jou én die van je klant
• Merkessentie: ontdek en schrijf je merkverhaal
• Merkbeleving: brainstorm over logo, huisstijl en ontwerp
• Website: quickscan & advies
• Fotografie: hoe kijk je naar beeld, aan de slag met je smartphone
• Content: tips voor contentcreatie

Branding in het bos is een bijzondere, ontspannen én intensieve dag. Terwijl je in de watten gelegd wordt komen de belangrijkste elementen uit onze brandingmethode aan bod. Door met al deze onderwerpen aan de slag te gaan, ga je na deze dag écht anders in en aan je bedrijf werken.

De locatie is bijzonder: even weg van kantoor en pc’s; we gaan letterlijk het bos in, naar buiten! Maar genieten ook van heerlijke koffie, lekkers en een lunch op een prachtige locatie (Kasteel Staverden) midden in de natuur. De natuur helpt je te onthaasten, te ontspannen. Daar kun je je visie makkelijker voelen en aanscherpen. Daar is geen afleiding, geen ruis, geen oordeel.

De natuur helpt je te onthaasten, te ontspannen. In de natuur kun je je visie makkelijker voelen en aanscherpen.

Wandelend door het bos bespreken we je merkessentie en nemen we je mee in een belangrijk stukje branding-mindset. We hebben het over je merkbeleving en huisstijl, en gaan praktisch aan de slag met smartphonefotografie. Je leert passende beelden te bedenken of te maken voor jouw bedrijf. Voor overleg, praktische contentmarketingtips en het ontdekken van je merkverhaal gaan we naar binnen, genietend van een sfeervolle plek.

De inhoud en de relatie vinden we belangrijk. Wil je eerst eens met ons kennismaken, pak je telefoon en bel met Margreet, we vinden het leuk je te leren kennen. Of boek een kleinere branding-brainstorm, hier vind je meer informatie over deze brandingsessie

Branding in het bos is onderdeel van het Essencio Brandingpakket, maar is ook erg geschikt om los te boeken, zodat je alvast de eerste stappen kunt zetten in de nieuwe branding van je bedrijf. In het uitgebreide brandingpakket zit o.a. het volgende: merkstrategie, logo, huisstijl, visitekaartjes, beeldbank, nieuwe website, mailinglijst, content-coaching, contentkalender, blogs. Én meer! Hier lees je daar meer over.

 

Branding vanuit verbinding en vertrouwen. Zonder zenden en sales.

Dit levert Branding in het bos je op:

 • Stabiliteit en rust, omdat:
  • Je weet hoe je je bedrijf professioneel kunt positioneren
  • Je weet hoe je kunt werken op basis van verbinding en vertrouwen, zonder marketingmanipulatie en salestrucs
  • Je weet hoe je je kunt onderscheiden van concurrenten
  • Je weet hoe je al je communicatie en marketing op elkaar aan kunt laten sluiten
  • Je weet hoe je een professionele en stijlvolle uitstraling voor je bedrijf kunt creëren
  • Je weet hoe je vanuit je kracht kunt groeien met je bedrijf

  Durf en plezier, doordat:

  • Je voelt dat je trots mag zijn op je bedrijf en je talenten
  • Je daardoor meer zichtbaar durft te zijn
  • Je van ‘moeten’ naar ‘willen’ gaat, als het om marketing en communicatie van je bedrijf gaat
  • Je nieuwe energie ervaart: nieuwe kennis en inspiratie geeft je vleugels
  • Je trouw aan jezelf blijft; je onderneemt zoals dat bij jou pas

En vooral hopen we dat je je gezien en gehoord voelt tijdens deze dag! Want dat is onze wens: dat jij bevlogen onderneemt vanuit je hart en kracht.

 

Praktisch: dit houdt Branding in het bos in

 • Samen met Margreet & Jiska een dag lang alle aandacht voor de groei en branding van jouw bedrijf
 • We verzamelen alle ingrediënten voor je merkverhaal, zodat jij je onderscheidend kunt positioneren
 • Brainstorm over het best passende design voor jouw bedrijf (logo en huisstijl)
 • Websitescan & advies over online en offline zichtbaarheid
 • Leren fotograferen met je smartphone
 • Praktische contenttips waar je direct mee aan de slag kunt (blogs, social media, video’s etc.)

 

 • Locatie: Het bos en de omgeving van Landgoed Staverden, Ermelo
 • Tijd: 9.30u-16.30u
 • Inclusief: Koffie/thee, lunch en lekkers
 • Extra: Mooi notebook (‘herinneren is zilver, onthouden is goud’)
 • Investering: € 1995, – excl. BTW.

Wij gaan graag met je het bos in

Margreet Kattouw

Margreet is sinds 2004 ondernemer en eigenaar van Essencio en heeft ruim 20 jaar ervaring in het ontwerpen van logo’s en huisstijlen. “Door mijn nieuwsgierigheid, intuïtieve denken en hooggevoeligheid, breng ik een gesprek snel naar de essentie en voel je je snel op je gemak.  Ik denk analytisch mee in wat jouw bedrijf nodig heeft. Vanuit de essentie van jouw merk ontwerp ik een uitstraling die écht bij jouw bedrijf past, tijdloos is en onderscheidend. Het geeft me veel voldoening om ondernemers te helpen en het is steeds een vreugdevol moment als ze vervolgens met veel enthousiasme naar buiten treden en zichtbaar worden. Ik maak tijd voor jouw betekenis.”

Jiska Rook

Jiska heeft jarenlange ervaring bij verschillende contentmarketingbureaus. Als uitvoerende contentmaker, adviserend strateeg en trainer. “Als ondernemer is het in deze tijd ontzettend lastig om de juiste mensen te bereiken. Er is zoveel informatie. Terwijl jouw boodschap zo waardevol is. Hoe bereik je de mensen die je graag wilt bereiken, en op een manier die echt bij jou past? Ik ben benieuwd naar wie je bent en wat je drijft en help jou graag op weg om je merkessentie helder te krijgen, en de bijbehorende betekenisvolle content bij de juiste mensen te krijgen. Offline en online. Praktisch, maar vooral passend bij jouw ondernemersstijl. Jouw missie verdient zichtbaarheid!”

Zo omschrijft Marjon Bohré onze samenwerking

“Wat fijn dat het Margreet en Jiska lukt om met tekst en beeld iets te creëren wat voor mij voelt als: dit ben ik, hier voel ik mij thuis. ‘You catch my heart’ ♥. Wat een plezier om met deze kanjers te werken!”

Ga je mee het bos in om te werken aan je branding?
We zijn benieuwd naar je!


 
 
 

Wil je alvast iets over jezelf en je bedrijf vertellen?


SCHRIJF JE IN VOOR ONZE BUSINESS-NIEUWSBRIEF

Laat je inspireren

en vind je eigen ondernemersstijl