Brandingpakket voor bevlogen ondernemers

Branding voor je bedrijf

Brandingpakket voor bevlogen ondernemers

Je werkt hard, je hebt een missie en je geniet van de vrijheid die een eigen bedrijf je geeft. Jouw verhaal is van betekenis en moet gedeeld worden, omdat je weet dat het van waarde is. Maar je weet niet precies hoe je je bedrijf professioneel positioneert, passend bij wie jij bent en waar je voor staat. Hoe je vanuit vertrouwen je aanbod en missie kunt delen, in de juiste woorden en beelden.  Hoe je dat effectief doet, beter (online) vindbaar en zichtbaar bent, en meer klanten krijgt.

We weten uit ervaring dat je makkelijker klanten krijgt als je van jouw bedrijf een sterk merk maakt. Een sterk merk dat visueel en inhoudelijk jouw verhaal vertelt: dat is goede branding. Je zult vanuit verbinding en vertrouwen kunnen werken met je klanten. Je marketing gaat je makkelijker af en je hebt geen commerciële trucs en salesfunnels nodig.

Branding is een totaalplaatje: een ondernemersstijl

Branding is content én design. Het is meer dan een mooie huisstijl en een goede website. Het gaat over de inhoudelijke en visuele toon van je merk. Het gaat over weten wat de mensen beweegt die jij wilt bereiken, zodat je communicatie daarop aansluit. Omdat er zoveel (online) informatie is, gaat succesvol ondernemen steeds meer over het maken en zichtbaar maken van de juiste content (contentmarketing) in een aansprekende stijl (design). Het gaat om verbinding creëren met mensen, zodat er vertrouwen ontstaat.

Branding van je bedrijf: waar contentmarketing en design bij elkaar komen. In een merk dat alleen bij jou past.

Goede branding gaat nog een stap verder: het gaat ook over jouw manier van werken en leven. Over wie jij bent als ondernemer, en hoe je dat uitdraagt via online en offline kanalen. Je echte zélf laten zien, vanuit jouw unieke ondernemersstijl.

Goede branding geeft je groei, stabiliteit, rust, verbinding en vertrouwen.

Waarmee helpen wij jou?

 • Met een mindset die je bedrijf écht helpt groeien. Je krijgt een bedrijfsstrategie waar je jaren mee vooruit kunt, die je staande houdt in de continu veranderende wereld waarin we leven.
 • Met branding die jou past als een jas en je bevlogen laat ondernemen.
 • Met de unieke merkessentie van jouw bedrijf. Jouw merkessentie is de basis voor je branding: voor je huisstijl, je website en alle waardevolle content over jouw producten en/of diensten.
 • Met het ontwerpen van een uniek logo, een passende huisstijl, luxe visitekaartjes, een stijlvolle, duurzame en functionele website en mailinglijst.
 • Met pakkende beelden: sfeervolle fotografie en stijlvol stockbeeld, van jezelf en van de sfeer van je merk.
 • Met content: vanuit ons brandingmodel leer je waardevolle content te creëren (blogs, video’s, podcasts, social media-posts, nieuwsbrieven) en realiseren we een praktische contentkalender.
 • Met coaching. Heel belangrijk; we coachen je in alles wat je nodig hebt om zélf jouw merkessentie uit te dragen in content en design. Want wij willen dat jij zelfstandig goed verder kunt. Het brandingpakket bij ons is de start van jouw verdere bedrijfsgroei.

Dit alles doen we met aandacht, en door het stellen van veel vragen. We zetten ons 100% in, omdat we vinden dat de wereld jouw talenten nodig heeft!

Dit levert onze branding je op

Goede branding geeft groei, doordat:

 • De uitstraling van je bedrijf authentiek, betrouwbaar en professioneel is
 • Je meer klanten krijgt, omdat ze weten waar je voor staat en graag met je willen werken
 • Je door de nieuwe uitstraling hogere prijzen kunt vragen

Goede branding geeft stabiliteit en rust, omdat:

 • Je werkt vanuit zekerheid, omdat er een strategie is
 • Je het vertrouwen krijgt dat jij zelf goede content kan maken
 • De nieuwe kennis je onderneming energie en vleugels geeft
 • Je niet meer mee hoeft te doen aan online marketing-hypes
 • Je echt gaat doen wat helemaal bij jou past

Kortom: Je gaat vol vertrouwen de toekomst tegemoet

Wij zijn je creatieve mentoren, en dit zijn onze expertises

Margreet Kattouw

Margreet is sinds 2004 ondernemer en eigenaar van Essencio en heeft ruim 20 jaar ervaring in het ontwerpen van logo’s en huisstijlen. “Een merkessentie weten om te zetten in een visueel beeld is een flinke uitdaging. Schetsen, zoeken en digitaliseren, het is een creatief proces. Door mijn nieuwsgierigheid breng ik een gesprek snel naar de essentie. Ik ontwerp een uitstraling die écht bij jouw bedrijf past, tijdloos is en onderscheidend. Het geeft me veel voldoening om ondernemers te helpen en het is steeds een vreugdevol moment als ze vervolgens met veel enthousiasme naar buiten treden en zichtbaar worden. Ik maak tijd voor jouw betekenis.”

Jiska Rook

Jiska heeft jarenlange ervaring bij verschillende contentmarketingbureaus. Als uitvoerende contentmaker, adviserend strateeg en trainer. “Als ondernemer is het in deze tijd ontzettend lastig om de juiste mensen te bereiken met een waardevolle boodschap. Ik help jou graag op weg om jouw merkessentie, en de bijbehorende betekenisvolle content, bij de juiste mensen te krijgen. Offline en online. Praktisch, maar vooral ook passend bij jou als ondernemer. Jouw missie verdient zichtbaarheid!”

Essencio - bevlogen ondernemen - branding - ondernemersstijl

Aan de slag met je branding!

Speciaal voor ondernemers hebben we een uniek brandingpakket ontwikkeld. Onze jarenlange ervaring en persoonlijke aanpak komt hierin met onze expertise samen. Met dit pakket kun je gegarandeerd jaren vooruit. Van mindset tot strategie, van design tot content. Wij gaan voor je aan de slag én samen met jou.

Concreet betekent dit dat je met ons brandingpakket het volgende krijgt: merkstrategie, logo, huisstijl, visitekaartjes, beeldbank, fotografie, website, mailinglijst, social media-content, content-coaching, contentkalender, blogs. Én meer!

Jij bent hier met een reden. De wereld wacht op jouw verhaal. Mogen wij je helpen?

Heb je interesse, neem dan contact met ons voor een brainstormsessie.

Zo ziet het brandingpakket eruit

MODULE 1
MERKSTRATEGIE & MINDSET

Jouw bedrijf is onderscheidend als je werkt vanuit je essentie. Als je weet je waar je staat en waar je naartoe werkt. Je ziet de waarde van branding (content en design) en zult vanuit een nieuwe mindset gaan ondernemen. Een duurzame merkstrategie biedt je helderheid, duidelijkheid, focus en rust.

We gaan o.a. aan de slag met: mindset van jezelf en je ideale klant, missie, merkverhaal, merkbeleving, doelen stellen, kanalen bepalen.


MODULE 2
DESIGN & BEELD

Door het toepassen van een goed ontwerp in logo, huisstijl en website, klopt alles weer met wie je bent als persoon en als merk. Hierdoor ervaar je vertrouwen, professionaliteit, nieuwe trots en energie.

We realiseren o.a.: logo-ontwerp, huisstijl, stijlgids met logovarianten en kleuren, fotoshoot op locatie (portret/bedrijf/locatie), stockbeeld ter ondersteuning, visitekaartje


MODULE 3
WORDPRESS-WEBSITE

Met een website die voor jou werkt, zul je zekerheid en rust ervaren. Je klanten kunnen vinden wat ze zoeken en voelen zich welkom bij je. Je kunt in verbinding komen met je klanten en voortborduren op een effectief opgezette basis.

Je krijgt o.a.: strategie nieuwe website, website-ontwerp, webtekstredactie, bouw website, websitetraining

MODULE 4
BRANDING: COACHING & UITVOERING MIDDELEN

De merkstrategie en huisstijl vertalen we naar concrete middelen waar je zelf mee kunt werken. De uitvoering wordt zichtbaar: voor jezelf én je potentiële klanten. Je eigenwaarde en de waarde van je bedrijf zullen meteen groeien.

We realiseren o.a.: visitekaartje + drukwerk, mailingtemplate + training, social media-headers, Canva-sjablonen + coaching, overige middelen (e-book cover ontwerp / Word-sjabloon), coaching in beelddenken, kleurgebruik, rechtenvrij beeld


MODULE 5
CONTENTPLAN & COACHING
Het geeft stabiliteit als je weet wat je wel en niet moet doen als het om de inhoud gaat. Je ervaart dat je heel veel zelf kunt op een manier die echt bij je past. Je zult plezier beleven bij het maken van content op een authentieke, niet manipulerende manier.

Je leert alles over content, o.a.: Essencio Brandingmodel (kennismaken, verbinden, vertrouwen), contentcuratie, contentformats, contentkalender, contentmapping

 

Wil je meer uitgebreide informatie over alle modules? We starten een samenwerking altijd met een brainstormsessie over de branding van jouw bedrijf. Daarin gaan we ook dieper in op de rijke inhoud van het brandingpakket.

Zo omschrijft Marjon Bohré onze samenwerking

“Wat fijn dat het Margreet en Jiska lukt om met tekst en beeld iets te creëren wat voor mij voelt als: dit ben ik, hier voel ik mij thuis. ‘You catch my heart’ ♥. Wat een plezier om met deze kanjers te werken!”

Onze branding is anders dan anders

Onze visie op branding is wat tegendraads. We willen de wereld met onze branding echter, stijlvoller en zachter maken, omdat zo’n wereld fijn is om in te leven. Dat houdt in dat we geen marketingtrucs en salesfunnels toepassen, als middel om nú snel resultaat te krijgen. Wij geloven in bevlogen ondernemen. Vanuit ontspanning, betrokkenheid en optimisme doen wij ons werk. Met enthousiasme en betrokkenheid, vanuit onze talenten en vanuit wat ons hart ons ingeeft. Die ondernemersstijl wensen we jou ook toe.

Daarnaast geloven we dat bevlogen ondernemen ook gaat om rust en ontspanning. Omdat dat essentieel is om succesvol te kunnen ondernemen. Tijd hebben en tijd nemen voor de dingen die ertoe doen. Zodat je het verschil kunt maken, omdat jij bent wie je bent.

Zo maken we samen het verschil

Onze branding is van hoge kwaliteit, in inhoud en ontwerp. Het pakket is een volledige ontzorging voor jou, van strategie tot en met de uitvoering. Zodat jij kunt doen waar je goed in bent; vanuit vertrouwen en ontspanning je missie verwezenlijken.

Interesse in ons brandingpakket?
We zijn benieuwd naar je!


   
   
   

  Wil je alvast iets over jezelf en je bedrijf vertellen?


  SCHRIJF JE IN VOOR ONZE BUSINESS-NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren

  en vind je eigen ondernemersstijl