Brandingabonnement

Brandingabonnement

Maandelijkse ondersteuning in contentmarketing en design

Je schrijft op onregelmatige basis een blog. Zet ad hoc eens wat op LinkedIn. Bewerkt af en toe je website, om een nieuwe dienst toe te voegen. Maar continuïteit én strategie in je marketing en communicatie ontbreekt. Je hebt behoefte aan ontzorging, effectieve ondersteuning en continuïteit in je marketing en online zichtbaarheid. 

Alles wat gaat over marketing, ontwerp en communicatie, heeft te maken met je branding. Voor ons is branding dat waar alle marketing, communicatie, pr en design-werkzaamheden van je bedrijf bij elkaar komen. Het vertegenwoordigt je merk in design (huisstijl) en content (jouw unieke verhaal).

Ons doel is dat jij van jouw bedrijf een sterk merk maakt. Want hoe mooi zou het zijn als jouw bedrijf ambassadeurs heeft, die sterke associaties hebben bij het horen van je naam of het zien van een post op social media? Die een positief gevoel krijgen bij alles wat je deelt, die uitzien naar je verhalen en weten waar jij voor staat?

Wij zien branding als de betekenisvolle zichtbaarheid van je bedrijf: je visuele identiteit en je inhoudelijke positionering, vanuit verbinding en vertrouwen.

We worden blij als jij als ondernemer een duidelijke visie hebt. Meters wil maken, van aanpakken houdt en leergierig bent. Dat zijn belangrijke kwaliteiten om te kunnen groeien. Maar het is ook belangrijk om te begrijpen hoe branding werkt, en vooral: hoe het voor jóu werkt. En waarom het zo waardevol is dat jij je éigen geluid laat horen, in woord en beeld.

Continue visuele en inhoudelijke zichtbaarheid laat je bedrijf groeien

Om consistent meer potentiële klanten te vinden en aan je te binden, is het nodig om continu zichtbaar te zijn. Als je dat niet zelf kunt of wilt doen, dan kunnen wij dat doen voor je, in de vorm van een brandingabonnement. Dit bevat contentmarketing en design-diensten volgens samen bepaalde uitingen en kanalen.

Je wordt maandelijks ontzorgd en ondersteund in je inhoudelijke en visuele zichtbaarheid. Vanuit een aantal strategiesessies bepalen we de meest kansrijke inhoud en kanalen waarop jij actief bent of wilt zijn. Jouw website is een belangrijk basisplatform in onze aanpak. Ook ontdek je het belang van een goede nieuwsbrief.

Van praktische strategie naar kwalitatieve uitvoering

Je wordt ondersteund in de creatie van content (blogs / social media-posts / video’s etc) en het uitdragen van passende beelden bij je merk. Op continue basis, zodat je regelmatig zichtbaar bent en op een authentieke manier contact met potentiële klanten creëert, waardoor er verbinding en vertrouwen ontstaat. Vanuit dat vertrouwen kun jij klanten verder helpen en komt je klantenstroom (verder) op gang.

Essencio - Brandingsessie - strategische brainstorm professionele branding en positionering van je bedrijf

Wat is een Brandingabonnement?

Een Brandingabonnement biedt maandelijkse ondersteuning op gebied van contentmarketing en design. Wat wij doen en wat jij (blijft) doen, bespreken we samen. Werkzaamheden kunnen bestaan uit:

• Creatie content in de vorm van blogs, video’s of podcasts
• Creatie van beeld of ontwerp (stockfotografie/evt Canva) voor website en social media
• Redigeren/eindredactie aangeleverde content
• Contentplanning bewaken, een stok achter de deur
• Advies optimalisatie huidige website en (social media) kanalen
• SEO toepassen op gepubliceerde content
• Publicatie blogs en beelden op website
• Publicatie social media posts (tekst en beeld)
• Nieuwsbrief vullen, opmaken, verzenden
• Monitoren effecten content
• Adverteren via social media

Omdat je past strategisch kunt werken als de basis duidelijk is, houden we voorafgaand aan het Brandingabonnement, 2 strategiesessies, op basis van het Essencio Brandingmodel. Dit model geeft inzicht in de (informatie)behoeften van je klant, en hoe je klanten vindt, aan je bindt en activeert. En je leert de waarde en noodzaak van het hebben van je eigen merkverhaal.

 

De inhoud en de relatie vinden we belangrijk. Wil je eerst eens met ons kennismaken, pak je telefoon en bel met Margreet, we vinden het leuk je te leren kennen. Of boek een kleinere business & branding-brainstorm; hier lees je meer over deze korte brandingsessie

Wil je niet alleen kennis opdoen over branding, maar ook aan de slag met een volledig nieuwe huisstijl en website? Ontdek dan het Essencio Brandingpakket, In dit uitgebreide brandingpakket ontvang je o.a.: merkstrategie, logo, huisstijl, visitekaartjes, beeldbank, nieuwe website, mailinglijst, content-coaching, contentkalender, blogs… Hier lees je er meer over.

 

Branding vanuit verbinding en vertrouwen. Zonder  zenden en snelle sales.

Dit levert een Brandingabonnement je op:

 • Stabiliteit, zekerheid en rust, omdat:
  • Je ontzorgd wordt in content en design, en je jouw tijd kunt gebruiken voor jouw expertise
  • Je meer continuïteit in je marketing krijgt
  • Je weet dat je content nu allemaal klopt en professioneel is
  • Je vanuit een praktische strategie al je uitingen op elkaar aan laat sluiten
  • Je weet hoe je je bedrijf professioneel kunt positioneren
  • Je hebt geleerd hoe je kunt werken op basis van verbinding en vertrouwen, zonder marketingmanipulatie en salestrucs
  • Je ziet hoe je je kunt onderscheiden van concurrenten
  • Je weet hoe je vanuit je kracht kunt groeien met je bedrijf

  Durf en plezier, doordat:

  • Je van ‘moeten’ naar ‘willen’ gaat, als het om marketing en communicatie van je bedrijf gaat
  • Je nieuwe energie krijgt: nieuwe kennis en inspiratie geeft vleugels
  • Je trouw aan jezelf blijft; je onderneemt zoals dat bij jou past
  • Je weer trots kunt zijn op je bedrijf en je talenten
  • Je meer zichtbaar durft te zijn omdat je weet dat het klopt en goed is wat je (online) deelt.

 

Praktisch: dit is het Brandingabonnement

Wij ontzorgen je. En nemen je mee in het hoe en waarom van de dingen die we doen, zodat je het begrijpt én zelf kan toepassen. Wij geloven in samen doen. Want jij hebt de kennis, expertise en ervaring, en alle input die nodig is. Jij bént jouw merk. En wij bieden je alle tools en coaching óf ontzorging die je nodig hebt om jouw verhaal te kunnen delen.

 • Maandelijkse ondersteuning in contentmarketing en design
 • Werkzaamheden in afstemming, o.a.: creatie en publicatie blogs, social media-posts, nieuwsbrieven, websiteteksten, SEO-optimalisatie, social advertenties
 • Minimale afname is een periode van 6 maanden, vanaf € 395,- per maand
 • Noodzakelijk: Bij aanvang van het Brandingabonnement, starten we met twee strategische sessies om de strategie te bepalen (ook los te boeken zonder abonnement)

2 strategische Brandingsessies vooraf

Sessie 1: Merkverhaal € 350
Een merkverhaal is de lijm tussen strategie en de uitvoering. Tijdens een sessie van 1,5u word je meegenomen in de theorie, het nut en de noodzaak van het hebben van een merkverhaal. We brainstormen over de ingrediënten van jouw merkverhaal. We bespreken de toepassing van het merkverhaal op je huidige kanalen, zodat je met concrete handvatten meteen aan de slag kunt.

In de sessie leven we ons in in de mindset van je potentiële klant, ook wel: je publiek. Dit maakt dat je met een andere blik naar je bedrijf en werkzaamheden gaat kijken. Van inside-out, naar outside-in. Ook ons Brandingmodel lichten we kort toe, hier gaan we de tweede sessie dieper op in.

Je merkverhaal gaat dienen als kapstok voor al je uitingen – van klante-mails tot LinkedIn- posts, van blogs tot websiteteksten. Deze kapstok is nodig voor een verdere samenwerking. Met de ingrediënten en adviezen werk jij zelf een eerste versie van je merkverhaal uit. Na uitwerking, krijg je een geredigeerde versie van ons retour.

Sessie 2: Brandingmodel + uitwerking contentstrategie € 675
Met het merkverhaal als kapstok, zoomen we uitgebreid in op het Essencio Brandingmodel. We doorlopen de 6 stappen die het publiek (je potentiële klant) doormaakt, en waar je in branding (content en design) op kunt inspelen. Zodat je klanten gaat vinden, binden én activeren voor je diensten.

We geloven niet in marketingtrucs, wel in bouwen aan relaties op basis van verbinding en vertrouwen. Daar is dit model op gebaseerd. Het begrijpen en uitwerken van dit model helpt je aan eindeloze inspiratie voor content. Waar je zelf, of samen met ons, mee aan de slag kunt.

Samen bouwen wij aan jouw sterke merk

Margreet Kattouw

Margreet zit inmiddels 25 jaar in het ontwerpvakvak, en is sinds 2004 ondernemer en eigenaar van Essencio. Ze heeft grote ervaring in het ontwerpen van logo’s, huisstijlen, websites, boeken en magazines. “Door mijn nieuwsgierigheid, intuïtieve denken en hooggevoeligheid, breng ik een gesprek naar de essentie en voel jij je snel op je gemak. Ik denk analytisch mee in wat jouw bedrijf nodig heeft, vanuit ontwerp, uitstraling en beeld. Vanuit de essentie van jouw merk weet ik welke uitstraling het beste bij jouw bedrijf past, zodat je onderscheidend blijft. Het geeft me veel voldoening om ondernemers te helpen groeien met hun bedrijf.”

Jiska Rook

Jiska is opgeleid tot journalist en heeft jarenlange marketingervaring opgedaan bij verschillende contentmarketingbureaus. Ze werkt als uitvoerende contentmaker, adviserend strateeg en trainer. “Als ondernemer is het in deze tijd ontzettend lastig om de juiste mensen te bereiken. Er is zoveel informatie. Terwijl jouw boodschap zo waardevol is. Hoe bereik je de mensen die je graag wilt bereiken, en op een manier die echt bij jou past? Ik ben benieuwd naar wie je bent en wat je drijft, en help jou graag op weg om je merkessentie helder te krijgen, en de bijbehorende betekenisvolle content bij de juiste mensen te krijgen. Offline en online. Praktisch, maar vooral passend bij jouw ondernemersstijl. Jouw missie verdient zichtbaarheid!”

Zo omschrijft Marjon Bohré onze samenwerking

“De samenwerking met Margreet en Jiska van Essencio voelt als een warm bad. Ze zijn genereus met advies, creatief met beeld en woord, snelle en attente zakenpartners en bovenal gezellige collega’s.”

Wil je ontzorgd en ondersteund worden in je branding? Neem vrijblijvend contact op. We zijn benieuwd naar je!


   
   
   

  Wil je alvast iets over jezelf en je bedrijf vertellen?


  SCHRIJF JE IN VOOR ONZE BUSINESS-NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren

  en vind je eigen ondernemersstijl