Inspiratie over bewust leven

Inspiratie over bewust leven

 • Essencio - Blog hoe geef jij aandacht aan mensen die je liefhebt

  Hoe geef jij aandacht aan mensen die je liefhebt?

  Wanneer je een volle agenda hebt, komt de vraag ‘wanneer zie ik je weer?’ eerder van de ander dan van jou. Je bent druk bezig met je werk en andere dingen, en misschien moet je erkennen dat je ‘vergeet’ wat van je te laten horen… In dit persoonlijke blog neemt Maroeska je mee in een ervaring van afgelopen tijd wat betreft aandacht hebben voor een ander. Laat je inspireren en bedenk hoe jij aandacht kunt geven aan mensen die jij liefhebt.

  Lees meer
 • Essencio - Blog bewust leven - Leren leven vanuit dankbaarheid - Kracht van dankbaarheid - Oefenen in dankbaar zijn - Wat is dankbaarheid - Hoe dankbaar zijn - Dankbaarheidsboek - Dankboek

  Leren leven vanuit dankbaarheid

  In onze wereld lijkt alles steeds maar succesvoller, efficiënter, mooier te moeten. Dagelijks worden we overspoeld met prikkels via onze schermen die ons uitnodigen tot méér. Terwijl de kunst van het leven zit in ‘genieten van genoeg’. We hopen dat we je met dit blog kunnen enthousiasmeren om (meer) met dankbaarheid aan de slag te gaan.

  Lees meer
 • Bewust genieten: de schoonheid van onzekerheid

  “De wekker gaat. Een gewone werkdag in een ongewone tijd. Ik schuif de gordijnen open, en voel een lichte teleurstelling dat de zon niet schijnt… Na die heerlijk zonnige dagen van afgelopen weekend schiep dat toch een verwachting. Maar, ik zie niet alleen dat de zon niet schijnt, ik zie eigenlijk bijna niets – het is mistig.”

  Lees meer
 • Essencio - Blog - Positief in crisistijd: de lente is het grootste geschenk

  Positief denken in crisistijd: de lente is het grootste geschenk

  De coronacrisis verandert ons leven plotseling. Zomaar, in een paar weken en dagen tijd. De emoties lopen door elkaar heen: van nuchterheid tot angst. Wat als dit lang gaat duren? Hoe blijven we positief denken? Laat de lente een van de prachtige en gratis antwoorden hierop zijn.

  Lees meer
 • De kracht van het herhalen van positieve woorden

  De kracht van woorden overdenken: van negatieve naar positieve gedachten

  Hoe denk en leef jij? Vanuit positieve of toch vaak ook negatieve gedachten? We zijn snel geneigd om negatieve woorden toe te laten in onze gedachten. Positiviteit geeft je een heel ander gevoel. Denk aan woorden als acceptatie, dankbaarheid, liefde, vreugde, hoop. Onderzoeken uit de positieve psychologie en gedragspsychologie laten steeds meer het effect zien van positiviteit. Dat positieve woorden effect hebben op je denken, je voelen en je handelen. In dit artikel vind je praktische tips hoe je een positievere mindset ontwikkelt.

  Lees meer

Laat je inspireren