Inspiratie over bewust leven

Inspiratie over bewust leven

 • Essencio - Blog - Advent Bezinning in december - Betekenis van advent - Rituelen voor advent - Kaarsje branden advent - Adventskalender

  Advent: bezinning in december

  Tussen de Kerst-producten die volop in de winkels liggen, vind je bij Hema of Dille & Kamille ook adventskalenders en adventkaarsen om toe te leven naar Kerst. Maar wat is advent eigenlijk? En hoe sta jij er bij stil? Laat je je meevoeren in het decembergedruis of maak je ook tijd voor bezinning?

  Lees meer
 • Essencio Inspiratie alleen aan zee 3

  Alleen zijn met de zee

  Het zou een meivakantie worden aan zee. Naar een heerlijk, rustige plek op Walcheren: Vrouwenpolder. We komen er graag. Maar vanwege de lockdown dit voorjaar kon het niet doorgaan. Geen fris groene wandelingen, geen hoop op zonnige, warme dagen, mijmerend in een duinpannetje; de vakantie werd omgeboekt naar de herfst. 

  Lees meer
 • Essencio Inspiratie Tijd voor jezelf

  Tijd voor jezelf

  Een paar vragen om even voor te gaan zitten. Reflectievragen die je een spiegel voorhouden.
  Waardeer jij jezelf?
  Ben je blij met je kwaliteiten en talenten?
  Heb je geduld met jezelf?
  We vinden onszelf vaak niet goed genoeg. We vinden dat we meer in een dag moeten doen, attenter moeten zijn…

  Lees meer
 • Tijd om te ontspannen buiten

  Maak jij voldoende tijd vrij om te ontspannen buiten? Wij wandelen graag. Wandelen is fijn en gezond. Het is je meest natuurlijke bewegingsvorm, geeft je energie, verbetert je humeur en draagt bij aan een fit lichaam en je conditie.

  Lees meer
 • Maak zelf een Verweef je tijd-collage

  Het concept van de Essencio agenda’s van 2021 is ‘Verweef je tijd’. We willen je een jaar lang aanmoedigen om je bezigheden bewust en op een natuurlijke manier met elkaar te verweven. Doe mee en maak ook een bijzondere natuurcollage!

  Lees meer

Laat je inspireren