ONDERNEMERSPAKKET

Ondernemers pakket

Ondernemerspakket: Boost de uitstraling & communicatie van je bedrijf

In 5 stappen van basis naar een vakkundig bedrijf – in 3 maanden


Ben jij al enige tijd op weg met het opbouwen van je eigen onderneming? Maak jij weloverwogen keuzes en weet je waar je heen wilt? Maar ben je zoekende hoe je jouw bedrijf nog beter kunt positioneren? Een eerste indruk met je bedrijf maak je maar één keer en moet professioneel zijn en het juiste verhaal vertellen. Essencio helpt je met een ondernemerspakket dat je merk een professionele en creatieve boost geeft.

Na 3 maanden heb je:

 • Een upgrade van je branding (huisstijl en/of logo)
 • Een contentstrategie voor je bedrijf
 • Een goede (verbeterde) website in tekst en beeld
 • Professionele kennis om content voor blogs en social media te creëren
 • Heel veel inspiratie en energie om het verhaal van jouw bedrijf verder uit te dragen

BRANDING-UPGRADE • Een goede branding van je merk brengt mensen in beweging. Het zorgt ervoor dat je je kunt onderscheiden van anderen zodat je het juiste publiek naar je weet te trekken. We scannen je huidige logo en huisstijl en verzorgen een grondige upgrade, zodat de uitstraling van je bedrijf veel professioneler wordt, past bij jouw identiteit en een moderne uitstraling krijgt.

CONTENT-COACHING • Ben je zoekende waar je als bedrijf over communiceert? Roepen hoe goed je bedrijf is, werkt niet meer. Het laat alleen maar zien hoe goed je jezelf vindt. Relevantie werkt wél: verhalen delen die mensen inspireren, informeren en verder helpen. Samen ontdekken we de essentie van jouw bedrijf, zodat je nog relevanter kunt communiceren en je beter kunt positioneren. Dat uit zich in creatieve vormen van content; waardevolle communicatie waar mensen iets mee kunnen.

WEBSITE-STRATEGIE • Je hebt als ondernemer vast een website. Maar is die ook gebruiksvriendelijk? Word je goed gevonden in Google? Als mensen online naar jouw bedrijf of je producten of diensten zoeken, dan moet je daar aanwezig zijn met een solide website. We pakken je website strategisch aan, en geven advies over de menustructuur, teksten en beelden. Samen realiseren we een vernieuwde website die je bedrijf een professionelere uitstraling geeft. (Mocht blijken dat je huidige website niet voldoende geschikt is, dan kijken we naar een nieuwe basic website).

Ontdek of dit ondernemerspakket bij jou past

Jij kunt als ondernemer wél…

 • Je enthousiasme overbrengen over wat je doet en hoe je dat doet
 • Doelen stellen voor je onderneming
 • Je eigen expertise uitbouwen
 • Uitleggen waarom jouw product of dienst onmisbaar is

Maar als je moeite hebt met…

 • Het uitdragen van een professionele, eenduidige huisstijl
 • Je bedrijf effectief in de markt te zetten vanuit een sterk merkverhaal
 • Een effectieve contentstrategie te bepalen
 • Relevante content te creëren voor je website of social media zonder dat het losse flodders zijn

…dan mag je ons ondernemerspakket niet missen!

In 5 stappen helpen we je een professioneler bedrijf neer te zetten. Een proces van 3 maanden waarin wij heel nauw met jou samenwerken rondom je branding, content en website. We ontdekken samen de essentie van je merk. Vanuit die essentie scherpen we je logo of huisstijl aan. En dat vertalen we strategisch door naar creatieve communicatie voor je website en andere kanalen, zoals social media. We coachen je, zodat je direct zelf aan de slag kunt om jouw bedrijf steviger te positioneren. Zodat jouw merk de aandacht krijgt die het verdient. En je jaren vooruit kunt!

Zo ziet het ondernemerspakket eruit

STAP 1 • INTAKE, INVENTARISATIE & BRIEFING
We plannen een kennismakingsgesprek en bespreken de briefing voor rebranding. We helpen je met het opstellen van je merkverhaal en het aanscherpen van je websitestructuur. We gaan aan de slag met rebranding van je logo.


STAP 2 • STRATEGIE, WEBSITE & REBRANDING

Tijdens een fysieke afspraak presenteren we de rebranding. We werken samen aan een strategischere en toegankelijkere website o.b.v. het contentmodel. We gaan aan de slag met selectie van passende beelden en het herontwerp van je website.


STAP 3 • UITWERKEN & REALISEREN

We werken aan de rebranding van je website en de strategische aanpassingen. Je krijgt coaching en advies over de creatie van content. We helpen je op weg met nieuwe blogs en social posts.


STAP 4 • OPLEVEREN
We leveren de rebranding aan je op (nieuw logo en/of huisstijl-elementen). We ondersteunen je bij de publicatie van nieuwe blogs en social posts.


STAP 5 • COACHING & ADVIES
Na 1 maand hebben we een belafspraak: hoe vergaat het je? Kunnen we je nog ergens mee helpen?

Dit traject kunnen we binnen 3 maanden realiseren, mits jij dat ook kan. Je kunt met deze basis jaren vooruit.

Dit zijn wij

Margreet Kattouw

Margreet is sinds 2004 ondernemer en eigenaar van Essencio (voorheen Studio Vrolijk) en heeft ruim 20 jaar ervaring in het ontwerpen van logo’s en huisstijlen. “Een merkessentie weten om te zetten in een visueel beeld is een flinke uitdaging. Schetsen, zoeken en digitaliseren, het is een creatief proces. Door mijn nieuwsgierigheid breng ik een gesprek snel naar de essentie. Ik ontwerp een uitstraling die écht bij jouw bedrijf past, tijdloos is en onderscheidend. Het geeft me veel voldoening om ondernemers te helpen en het is steeds een vreugdevol moment als ze vervolgens met veel enthousiasme naar buiten treden en zichtbaar worden. Ik maak tijd voor jouw betekenis.”

Jiska Rook

Jiska heeft jarenlange ervaring bij verschillende contentmarketingbureaus. Als uitvoerende contentmaker, adviserend strateeg en trainer. “Als merk is het in deze tijd ontzettend lastig om de juiste mensen te bereiken met een waardevolle boodschap. Ik help mensen en merken graag op weg om hun betekenisvolle content bij het juiste publiek te krijgen. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en wil je helpen om jouw verhaal bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te krijgen.”

Interesse in ons ondernemerspakket?
We zijn benieuwd naar je!


 
 
 

Wil je alvast iets over jezelf vertellen?