Onze missie met Essencio: bewust leven en bevlogen ondernemen

Onze missie met Essencio: bewust leven en bevlogen ondernemen
1 augustus 2018 Jiska Rook
Essencio - Bewust leven en bevlogen ondernemen - Bureau voor content en design - home

bewust leven & bevlogen ondernemen

Onze missie met Essencio: bewust leven en bevlogen ondernemen

Wat fijn dat je Essencio gevonden hebt! Sinds september 2018 bestaat Essencio, als bureau voor content en design. Voorheen heette ons bureau Vrolijk, maar er zijn zoveel meer emoties in het leven dan vrolijkheid alleen. En we willen zoeken naar de kern, naar dat wat belangrijk is. Dat is onze essentie. 

Bij Essencio maken we tijd voor schoonheid en betekenis, en willen we je inspireren met verhalen en stijlvolle producten. Daarnaast helpen we bedrijven groeien door mooie ontwerpen en waardevolle content. Bewust leven en bevlogen ondernemen, daar staan we voor – en dat gunnen we jou.

Essencio staat voor bewust leven

Onze wens voor jou is dat jij leeft vanuit innerlijke rijkdom. Dat je om je heen kijkt en geniet van alles wat er is. Dat je tijd vindt voor de dingen die belangrijk voor je zijn. We helpen je graag met inspirerende verhalen en stijlvolle producten die je helpen bewust te leven.

‘We wensen jou dat je de rijkdom van het leven mag ervaren, met betekenis, schoonheid, natuur, stilte en tijd.’

We wensen jou dat je de rijkdom van het leven mag ervaren. Dat je geluk vindt door betekenis en groei te zoeken. Dat je schoonheid herkent in alle dingen en geniet van dat wat is. Dat je een gezonde blik op tijd en focus hebt. Dat je leert van de natuur en voor haar zorgt. Dat je aandacht geeft en stilte vindt – omdat dat misschien wel het meeste luxe is van vandaag.

We willen een maatschappij creëren die goed is voor mensen. En een wereld die we met een gerust hart kunnen achterlaten.

Stijlvolle producten met betekenis in onze shop

Onze shop is onze creatieve speeltuin, met producten die gaan over de essentie van het leven. Wij maken de wereld graag zachter, stijlvoller en echter. Met onze producten hopen we daar een bijdrage aan te leveren. Mooie producten die betekenis geven aan het leven van alledag.

In onze shop vind je daarom stijlvolle kaarten, posters, agenda’s, boeken en notebooks. Ze bieden je een reminder om te genieten van alledag, van de kleine dingen die het leven mooier maken. Om momenten van verstilling een plek te geven in onze gehaaste maatschappij. Om stil te staan bij de lessen die de natuur ons leert – door er gewoon te zijn.

‘Onze producten bieden je een reminder om te genieten van alledag, van de kleine dingen die het leven mooier maken.’

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe verhalen en producten? Schrijf je dan in op onze Inspiratie Nieuwsbrief. Iedere twee weken ontvang je een mail. Elke eerste dinsdag van de maand ontvang je gratis inspirerende, stijlvolle downloads die je kunt gebruiken als achtergrond voor desktop, mobiel of social media.

Een van onze Essencio-producten is de posterset Eerste essentie. Schoonheid, natuur en betekenis; onze essentie komt terug in deze set van een A4- en A5-poster en twee ansichtkaarten. Voor een vleugje Essencio bij je thuis of om cadeau te geven.

Essencio staat voor bevlogen ondernemen

Wij dromen van mensen die met hun kwaliteiten het leven van anderen gaan verrijken, en leven en werken vanuit verbinding en vertrouwen. Energiek en geloofwaardig ondernemen, vanuit je talenten en je hart. Dat is onze ondernemersstijl. En die van jou? Onze branding en visie op design, marketing en communicatie helpen mensen om bevlogen te ondernemen. In ons portfolio zie je voorbeelden van ons werk.

‘We zien dat we steeds meer gemanipuleerd worden door marketingtrucs en loze beloften. We willen laten zien dat het ook anders kan: authentieker, echter en geloofwaardiger.’

Jouw bedrijf verdient het om een authentiek en stijlvol merk te zijn

We denken commercieel, we zijn zelf immers ook ondernemer. We weten wat het is om een bedrijf te hebben met alle leuke en minder leuke kanten. Maar zien ook dat we (met name online) steeds meer gemanipuleerd worden door marketingtrucs en loze beloften. We willen laten zien dat het ook anders kan: authentieker, echter en geloofwaardiger.

Bevlogen ondernemen lukt als het totaalplaatje van je bedrijf klopt. Wij zien branding van je bedrijf als totaalplaatje; dat waar de marketing, communicatie, pr en design van je bedrijf bij elkaar komt. Jij mag jouw bedrijf gaan zien als een sterk merk. Het gaat over je huisstijl (design) én over het verhaal (contentmarketing) dat je vertelt. Goede branding van je merk levert je groei in omzet, meer stabiliteit en rust, én meer durf en plezier op. Hier lees je daar meer over. 

Stijlvolle producten als offline luxe

Onze shop is onze creatieve speeltuin. We houden van producten die stijlvol zijn en inhoud bieden. Die maken we ook in opdracht voor bedrijven en ondernemers. We geloven dat printproducten een zeer waardevol moment van offine luxe bieden voor mensen. Een momentje me-time, waar we allemaal naar verlangen. Hier lees je daar meer over. 

Wil je op de hoogte blijven van onze bevlogen ondernemersreis? Schrijf je dan in voor onze Business Nieuwsbrief. Of lees onze blogs erover, en volg ons op dit Instagram-account of LinkedIn.

Wij staan voor Essencio

Wij zijn Margreet en Jiska, twee gezichten achter het merk Essencio. Samen met een team en freelancers werken we aan onze missie om de wereld stijlvoller en echter te maken. Margreet is ruim 15 jaar ondernemer en heeft grafisch ontwerpen aan de Kunstacademie gestudeerd. Zij weet – naast de leuke en minder leuke kanten in het ondernemerschap – alles van een goed ontwerp, fijne typografie en pakkende beelden. Jiska maakt graag waardevolle verhalen en producten met inhoud, waardoor mensen geraakt, geïnspireerd of verder geholpen worden. Ze heeft een journalistieke achtergrond en is specialist op het gebied van contentmarketing, van strategie tot uitvoering. Hier lees je meer over ons. 

Wij staan voor Essencio, wij maken tijd voor schoonheid en betekenis. En jij?

 

 

 

Share: