Onze missie voor ondernemers: professionele, stijlvolle en geloofwaardige branding

Onze missie voor ondernemers: professionele, stijlvolle en geloofwaardige branding
14 juni 2019 Jiska Rook

door Margreet Kattouw & Jiska Rook • juni 2019 • betekenisvol groeien

Onze missie voor ondernemers: professionele, stijlvolle en geloofwaardige branding

We merken dat we ons mooiste werk maken voor enthousiaste ondernemers die een missie hebben die goed is voor onze maatschappij. Die intrinsieke werkers willen we helpen in hun zichtbaarheid, door middel van branding. Want er ontstaat energie als onze missies elkaar raken. We werken graag samen vanuit oprechte betrokkenheid, en genieten van de reis die nodig is om tot iemands authentieke ondernemersstijl te komen.

Wij zien branding als de betekenisvolle zichtbaarheid van je bedrijf: je visuele identiteit en je inhoudelijke positionering, vanuit verbinding en vertrouwen.

We hebben sinds de start met Essencio de tijd genomen om onze missie, onze eigen essentie, te ontdekken. We staan voor ‘bevlogen ondernemen’. Dat betekent voor ons: vanuit vertrouwen, ontspanning én energie ons werk doen. Echt en geloofwaardig ondernemen, vanuit je talenten en wat je hart je ingeeft. Zonder marketingtrucs en manipulatie. Voor onszelf en voor anderen.

We maken daarom betekenisvolle bedrijven graag stijlvoller, authentieker en succesvoller. Dit doen we door onze visie, creativiteit en expertise op gebied van content en design in te zetten. Ook voor jouw onderneming. Wij zorgen voor een visuele en inhoudelijke impact bij iedereen die jouw verhaal nodig heeft. Dit is de branding zoals dit bij ons past en waar we energie van krijgen. Het echte leven laten zien, geen verschil tussen offline en online. We zoeken de transparantie. Klopt je verhaal met de realiteit? En ja, dat kán dus ook mooi zijn. Perfectie is iets anders dan zorgen voor harmonie en overzicht, in tekst en beeld. Waar perfectie soms kan afstoten, kunnen stijl, rust en harmonie zorgen dat je je professioneel presenteert.

Wat is betekenisvolle branding?

Wij zien branding als de betekenisvolle zichtbaarheid van je bedrijf: je visuele identiteit en je inhoudelijke positionering, vanuit verbinding en vertrouwen.

Branding is een totaalplaatje van marketing, design, communicatie en pr, dat écht bij je past. Wat je uitdraagt vanuit je hart.

Branding voor je bedrijf is een totaalplaatje. Van je website die niet alleen functioneel is, maar ook in beeld aanspreekt, zodat je de juiste mensen aantrekt die voor jou relevant zijn. Branding gaat ook over de taal en de uitstraling van je merk, over het verhaal dat je vertelt en een goede contentstrategie, die aansluit bij jouw manier van werken. Marketing, communicatie en pr, die écht bij je past. Omdat je onderneemt vanuit je hart, vanuit de essentie.

Onze visie, werkwijze en creativiteit hebben we samengebracht in een eigen ontwikkeld brandingmodel. Hierin komt alle kennis en creatie samen die nodig is om impact te creëren bij de mensen die jij wilt bereiken, zodat je zult groeien als bedrijf, in omzet en in betekenis.

Dit is hoe Marjon Bohré (www.marjonbohré.nl) onze samenwerking rondom haar nieuwe branding ervaart:

Het effect van betekenisvolle branding voor je bedrijf

Hoe waardevol zou het zijn als je zou kunnen ondernemen met nieuwe energie en vol vertrouwen naar de toekomst kan kijken? Dat je geen acquisitie meer hoe te doen, omdat je gevraagd wordt door je klanten, omdat ze jou zelf weten te vinden?

Goede branding van je bedrijf, levert je meer groei in omzet op. Doordat je meer klanten krijgt zonder erop te hoeven jagen; mensen willen graag met je werken als ze begrijpen waar je voor staat. En ook doordat je door je professionele uitstraling en de juiste content hogere prijzen kunt vragen.

Goede branding levert je meer groei in omzet op, meer stabiliteit en rust, en meer durf en plezier.

Goede branding van je bedrijf, levert je stabiliteit, rust, ontspanning en opluchting op. Voor jezelf, omdat je werkt vanuit zekerheid: er is een strategie, je weet wat je moet doen. Omdat je trouw aan jezelf blijft, je niet de druk voelt om mee te doen aan online marketing-hypes.

En goede branding van je bedrijf levert je durf en plezier op, omdat je nu meer zichtbaar durft te zijn. Je merkt dat marketing, communicatie en pr, geen ‘moeten’ meer is, maar ‘willen’. Je hebt het vertrouwen dat je het kunt en wilt graag je verhaal delen. Omdat relaties ontstaan door te delen.

Kortom: goed doordachte branding helpt je vol vertrouwen te ondernemen, zonder onzekerheid en twijfel.

Hoe gaan we te werk bij een brandingtraject?

We zijn mensen van verbinding. We willen je leren kennen, pas dan kunnen we goed voor je aan de slag. De inhoud komt bij ons altijd eerst. Alleen op die manier haal je resultaat uit je nieuwe branding. We luisteren naar je, en hebben een sterke antenne om aan te voelen wat jij specifiek nodig hebt.

Ons doel voor jou is dat jij grote impact gaat maken in de wereld via jouw bedrijf of merk, omdat je relevant bent.

We zullen het niet nalaten kritisch te zijn als we denken je daarmee te helpen. Bijvoorbeeld over je bedrijfsnaam, je positionering of andere ideeën die je hebt, waarvan wij denken dat het beter of slimmer kan. Dit doen we vanuit onze drive om jou écht verder te willen helpen.

Onze branding is van hoge kwaliteit, in inhoud en ontwerp. We merken dat ondernemers het fijn vinden om ontzorgd te worden. We helpen je graag van de strategie tot en met de uitvoering. Zodat jij kunt doen waar je goed in bent; vanuit vertrouwen en ontspanning je missie verwezenlijken.

De wereld wacht op jouw verhaal

Ben jij ondernemer en voel je dat je een nieuwe stap met je bedrijf wilt maken? Dat je jouw expertise zichtbaar wilt maken op een professionele, geloofwaardige en stijlvolle manier? Dat je weet dat je kunt groeien, en zóveel potentie hebt, maar niet weet waar je moet beginnen? We zijn benieuwd wie jij bent en wat jou drijft, en lopen graag samen met je op.

We starten nieuwe samenwerkingen altijd met een brandingsessie. Die is ook geschikt om los te boeken om te ontdekken of we bij goed elkaar passen. Mail ons gerust voor meer informatie: info@essencio.nl.

Ons doel voor jou is dat jij impact gaat maken. Want jij bent hier met een reden. De wereld wacht op jouw verhaal.

Share: