Over ons

Over ons

We maken tijd voor schoonheid en betekenis.

– ESSENCIO

 

Wij zijn Essencio, bureau voor content en design. Onze missie is om de wereld zachter, stijlvoller en echter te maken. We helpen merken en mensen verder groeien, vanuit hun essentie. Bevlogen ondernemen en bewust leven, daar staan we voor. We maken betekenis zichtbaar door mooie ontwerpen, waardevolle communicatie en stijlvolle producten, online en offline. We werken vanuit een prachtig middeleeuws pand in hartje Harderwijk.

Onze inspiratie halen we uit de unieke verhalen van mensen, zoals jij. En ook uit alledaagse dingen, zoals de natuur, stilte en daar waar je tijd vindt om te genieten. We delen inspiratie vanuit algemene en christelijke bronnen en willen je voeden met aardse en hemelse rijkdom. We willen niet zomaar meedoen met de massa, maar net een beetje anders zijn, in onze inhoud en in het ontwerp.

MARGREET KATTOUW
Eigenaar | Art director

Groei en ontwikkeling, communicatie in woord en beeld, zingeving, ondernemen en in verbinding zijn met mensen zijn woorden die me typeren. Mensen en merken oprecht verder helpen vanuit een gezamenlijke visie, dat is mijn drijfveer. Mooie dingen maken die er toe doen, die nodig zijn. Ervaren dat je elkáár nodig hebt om tot een goed concept te komen.

In 2004 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer. Destijds vooral met de specialisatie boek- en magazine-ontwerp, want grafisch ontwerpen is mijn ding. Ik vertel graag een verhaal met beeld.

Maar, het is inmiddels nét zo nodig om een goede bijdrage te leveren in (online) communicatie. Samen oplopen om je echt verder te helpen geeft me voldoening. Jouw ‘waarom’ helder krijgen, de juiste strategie bepalen, ontwerpen, beeld creëren – naast de juiste content –, het is iedere keer een bijzonder proces. Ik ben van nature een vragensteller. Mijn nieuwsgierigheid, in combinatie met het aanvoelen van mensen, maakt dat we snel tot de kern komen.

Tijdens mijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten heeft het bewust leren kijken me een flinke boost gegeven. Er is zoveel moois te zien, juist ook in de gewone dingen om ons heen. Ook daarvoor heb ik een passie.

Ik heb altijd een drang naar het doen van nieuwe dingen. In ontwerpen en fotografie kan ik dit het beste kwijt, maar ook in het uitgeven van eigen producten. Zo komt voor mij schoonheid en betekenis het beste samen.

E-mail
LinkedIn

JISKA ROOK
Contentstrateeg

‘Je hebt het fijn op je werk, hè?’, hoor ik de laatste tijd regelmatig. Ja, ik heb het heel fijn. Het is fijn om te mogen bijdragen aan iets wat groter is dan mezelf. Om een missie te hebben, die intrinsiek bij me past. Om mensen te inspireren met betekenisvolle verhalen, onthaastende beelden en mooie producten. En om te werken voor, en samen met, ondernemers die eenzelfde missie hebben. Een zachte, echte, stijlvolle wereld; dat is onze wens.

Want mensen en merken met een waardevol verhaal verdienen aandacht. Maar omdat we in een bomvol informatietijdperk leven, krijgen ze vaak niet de zichtbaarheid die ze verdienen.

Vanuit mijn journalistieke achtergrond en contentmarketing-expertise help ik mensen en merken om met betekenisvolle, aansprekende content de klanten te vinden en verbinden die bij ze passen. Dat doe ik strategisch, uitvoerend en adviserend. In opdracht voor ondernemers, en voor ons eigen merk met producten.

Ik ben getrouwd met Martijn, moeder van Filou en Zef, en woon in Zwolle. Ik houd van de balans tussen mijn werk – dat zich voornamelijk online afspeelt – en het offline kunnen zijn van alle prikkels. Thema’s als duurzaamheid en onthaasting zijn belangrijk voor mij. Ik geniet van wandelingen in de natuur, goede boeken lezen in de tuin, fijne terrasjes ontdekken en struinen aan zee. Ik breng graag waardevolle tijd door met mensen die me lief zijn. En raak steeds weer verwonderd over hoe wonderlijk (het) leven is.

E-mail
LinkedIn

HENK KATTOUW
Financiën en organisatie

De gedachte achter Essencio past goed bij mij. Ik voel me thuis in de natuur, kan genieten van onder andere windstil weer, strand en bergen. Ik houd ervan als iets mooi is en ‘klopt’.

Mijn dienstverband als financiële man en data-analist bij een grote fondsenwervende organisatie heb ik om gezondheidsredenen moeten beëindigen. Nu kan ik deze jarenlange ervaring gebruiken in ons eigen bedrijf.

Naast de financiële zaken zorg ik ook voor het beheer van de webshop, regel ik dingen omtrent het uitgeven en ben ik er voor allerlei andere voorkomende zaken. Daarnaast draag ik zorg ik voor het gezin en ons thuis.

E-mail
LinkedIn

Essencio - Anne-Jet Verbeek

ANNE-JET VERBEEK
Contentspecialist

Als ik mag luisteren naar bevlogen mensen of organisaties met betekenisvolle verhalen die ertoe doen, dan maak je mij echt gelukkig. Verhalen die hoop, verandering en optimisme ademen. In het klein of groot. Die verdienen aandacht.

Ik verlang er als toegewijde communicatieprofessional naar om mensen en organisaties te verbinden rondom die prachtige verhalen en deze tot leven te wekken. Met woorden, beelden én stijl, maar altijd stevig gefundeerd op een strategie en natuurlijk jouw unieke identiteit.

Een voor mij waardevol, oud boek geeft hierin overigens een mooie aanmoediging: “Schenk aandacht aan alles wat waar is, alles wat edel is, alles wat rechtvaardig is, alles wat zuiver is, alles wat lieflijk is, alles wat eervol is, kortom aan alles wat deugdzaam is en lof verdient.” Fijne quotes en mooie plaatjes uit tijdschriften verzamel ik al vanaf dat ik een klein meisje was, altijd in mooie opschrijfboeken. Sommigen vallen inmiddels haast uit elkaar, zo gekoesterd zijn ze.

Naast mijn werk als Contentspecialist bij Essencio, werk ik in de bediening bij een oud klooster in Amersfoort: Mariënhof. Ook een bijzondere organisatie met een uniek verhaal. Ben ik niet aan het werk? Dan vind je mij bijvoorbeeld bij mijn vriend Ruben thuis, maar ik kook ook graag uitgebreid (vooral Italiaans), lees veel non-fictie boeken, speel piano, bezoek regelmatig monumentale stadjes en maak dan foto’s. Of ik mijmer zomaar wat weg op een bankje in de bossen bij Amersfoort.

E-mail
LinkedIn

ELISE BURGGRAAF
Webshop & ondersteuning

Het is mooi en enorm krachtig wanneer mensen ongeremd kunnen doen waar ze heel goed in zijn. Of wanneer ze de tijd en ruimte krijgen om dat verder te ontdekken, ontwikkelen en op te bouwen. Dat is wat ik met mijn werk graag wil creëren: orde en overzicht. Of met andere woorden: licht en lucht. Ik ben een ondersteuner in hart en nieren. Als ik de ander kan helpen om te excelleren, dan is mijn dag meer dan goed.

Dat zit al gauw in kleine dingen. Verse koffie, een opgeruimde plek. Geen ongelezen e-mails of reclame, maar een gestructureerde omgeving. Ook op het ‘onzichtbare’ vlak, met een duidelijke administratie of een helder systeem.

Naast ondersteuning bij de administratie en allerhande werkzaamheden op ons mooie kantoor in Harderwijk, verzorg ik samen met Henk de Essencio.nl webshop. In de tijd die nog over is in de week werk ik als vertaler.

Aan het eind van de dag kom ik thuis bij Joas en onze twee katers. Ik kan genieten van een fijne, sterke kop koffie en van een dag spitten en wieden in de tuin. Inspiratie en rust vind ik het meest in de ochtend, als alles nog stil, fris en onbeschreven is.

E-mail

ELISA DE BRUIJNE
Stagiaire Fotografie & Vormgeving

De zonsondergang. Ik heb er al heel wat van vastgelegd met mijn camera in de loop der jaren. Iedere keer opnieuw verwonder ik me namelijk hoe prachtig dit fenomeen eigenlijk is. Zo wonderlijk mooi. Ik ben dan ook heel graag in de natuur. Ze geeft me rust, maakt me stil en biedt kalmte.

De natuur is vaak ook een belangrijke spiegel voor mezelf; daar waar de natuur kalm is, voel ik in mijzelf soms zoveel drukte. Als creatieveling heb ik altijd een hoofd vol met beelden, ik denk als vanzelf in plaatjes. Maar ook via social media en andere kanalen komt er veel op je af. Buiten zijn en bewust oog hebben voor details vormen daarin voor mij een fijne tegenhanger. Ik denk dat dat me ook zo aanspreekt in Essencio: het natuurlijke karakter dat de branding kenmerkt.

Het creëren van mooie, unieke dingen maakt me blij. Ik hoop ook Essencio hier in mijn stagetijd mee te mogen helpen. Met oog voor details, vormen en kleur. Ik heb ontdekt dat een relatief kleine aanpassing op dat vlak een enorme positieve impact kan hebben. Dat neem ik mee in de projecten waar ik aan ga werken.

Ik studeer Styling, Interieur & Vormgeving en ga bijna afstuderen. Wat de toekomst daarna zal brengen? Het lijkt me heel tof om een tijd te gaan reizen, bijvoorbeeld naar Thailand. De Aziatische (eet)cultuur, de unieke natuur daar en het ontmoeten van nieuwe mensen spreekt me aan. Tot die tijd geniet ik ook in Nederland natuurlijk graag van goede sushi, spendeer ik veel tijd met familie en vrienden en ga ik misschien wel aan de slag met een nieuwe creatieve hobby: schilderen.

TALENT GEZOCHT:
GRAFISCH ONTWERPER
(HBO / 20-24 uur)

Ben jij de ervaren grafisch ontwerper die we zoeken? Onze nieuwe collega is een creatieve denker, die een vraagstuk kan vertalen naar een conceptueel ontwerp. Je hebt veel ervaring en affiniteit met branding, magazines, beeld en print. Je begrijpt dat je in een klein team ook de bijbehorende DTP-werkzaamheden verzorgt.

Je houdt ervan om de essentie van een ondernemer of bedrijf te ontdekken en te vertalen naar een concept, logo en huisstijl. Je hebt oog voor detail, houdt van typografie, streeft naar de beste kwaliteit, én bent nauwkeurig en creatief.

We zoeken een creatief met minimaal 5 jaar bureau-ervaring, die snel kan schakelen tussen meerdere opdrachten. Je kunt goed omgaan met budgetten en deadlines. Je kunt cross-mediaal denken en snapt hoe WordPress en social media werkt, maar houdt net zo veel van voor print, zoals boeken en magazines.

Bekijk de volledige vacature hier