Over ons

Over ons

We maken tijd voor schoonheid en betekenis.

– ESSENCIO

 

Wij zijn Essencio, bureau voor content en design. Onze missie is om de wereld zachter, stijlvoller en echter te maken. We helpen merken en mensen verder groeien, vanuit hun essentie. Bevlogen ondernemen en bewust leven, daar staan we voor. We maken betekenis zichtbaar door mooie ontwerpen, waardevolle communicatie en stijlvolle producten, online en offline. We werken vanuit een prachtig middeleeuws pand in hartje Harderwijk.

Onze inspiratie halen we uit de unieke verhalen van mensen, zoals jij. En ook uit alledaagse dingen, zoals de natuur, stilte en daar waar je tijd vindt om te genieten. We delen inspiratie vanuit algemene en christelijke bronnen en willen je voeden met aardse en hemelse rijkdom. We willen niet zomaar meedoen met de massa, maar net een beetje anders zijn, in onze inhoud en in het ontwerp.

MARGREET KATTOUW
Eigenaar | Art director

Groei en ontwikkeling, communicatie in woord en beeld, zingeving, ondernemen en in verbinding zijn met mensen zijn woorden die me typeren. Mensen en merken oprecht verder helpen vanuit een gezamenlijke visie, dat is mijn drijfveer. Mooie dingen maken die er toe doen, die nodig zijn. Ervaren dat je elkáár nodig hebt om tot een goed concept te komen.

In 2004 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer. Destijds vooral met de specialisatie boek- en magazine-ontwerp, want grafisch ontwerpen is mijn ding. Ik vertel graag een verhaal met beeld.

Maar, het is inmiddels nét zo nodig om een goede bijdrage te leveren in (online) communicatie. Samen oplopen om je echt verder te helpen geeft me voldoening. Jouw ‘waarom’ helder krijgen, de juiste strategie bepalen, ontwerpen, beeld creëren – naast de juiste content –, het is iedere keer een bijzonder proces. Ik ben van nature een vragensteller. Mijn nieuwsgierigheid, in combinatie met het aanvoelen van mensen, maakt dat we snel tot de kern komen.

Tijdens mijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten heeft het bewust leren kijken me een flinke boost gegeven. Er is zoveel moois te zien, juist ook in de gewone dingen om ons heen. Ook daarvoor heb ik een passie.

Ik heb altijd een drang naar het doen van nieuwe dingen. In ontwerpen en fotografie kan ik dit het beste kwijt, maar ook in het uitgeven van eigen producten. Zo komt voor mij schoonheid en betekenis het beste samen.

E-mail
LinkedIn

ALEIDA VAN DER BEEK-BOONSTRA
Vormgever | DTP

Ik houd van ‘mooie’ dingen maken. Ik bedoel niet alleen mooi in de zin van esthetische schoonheid. Maar ons werk kan ook prachtig zijn in de emotie die het oproept of door de balans die helemaal klopt in een ontwerp. Soms is dat moeilijk te duiden, het is meer een gevoel. Ik vind het prettig als mensen geraakt worden door wat ik maak, ontroerd raken, een glimlach krijgen of juist gaan nadenken.

Zeker in deze tijd waarin sociale media een grote rol in ons leven spelen, vind ik het belangrijk om oog te hebben voor je naaste omgeving. Openstaan voor de mensen om je heen, contact maken, met elkaar in gesprek komen. Begrip en respect voor elkaar opbrengen. Dat maakt je rijk en brengt je verder in het leven.

De zon die door de bladeren twinkelt, de regen in je gezicht, een roodborstje in de tuin, de blije ogen van mijn kinderen als ze opstaan in de ochtend… Genieten van kleine dingen, oog hebben voor geluksmomentjes, hoe klein soms ook, daar word ik echt blij van.

E-mail
LinkedIn

JISKA ROOK
Contentstrateeg

We leven in een bomvol informatietijdperk. Er is veel ruis. Waardoor bedrijven met een waardevolle boodschap niet altijd de zichtbaarheid krijgen die ze verdienen. Vanuit mijn journalistieke achtergrond en contentmarketing-ervaring help ik mensen en merken om met betekenisvolle, aansprekende content een groter publiek te bereiken. Strategisch, door de essentie van merken te ontdekken, omdat ze daarmee een onderscheidend verhaal kunnen delen. Uitvoerend, door online en offline content te maken, omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar mooie verhalen. En adviserend, door anderen te coachen het zelf te doen, omdat ik ervan geniet als ik mensen zie ontwikkelen.

Ik ben getrouwd met Martijn, moeder van dochter Filou en woon in Zwolle. Ik houd van de balans tussen mijn werk – dat zich voornamelijk online afspeelt – en het offline kunnen zijn van alle prikkels. Thema’s als duurzaamheid en onthaasting zijn belangrijk voor mij. Ik geniet van wandelingen in de natuur, goede boeken lezen in de tuin, fijne terrasjes ontdekken en struinen aan zee. Ik breng graag waardevolle tijd door met mensen die me lief zijn. En raak steeds weer verwonderd over hoe wonderlijk (het) leven is.

E-mail
LinkedIn

HENK KATTOUW
Financiën en organisatie

De gedachte achter Essencio past goed bij mij. Ik voel me thuis in de natuur, kan genieten van onder andere windstil weer, strand en bergen. Ik houd ervan als iets mooi is en ‘klopt’.

Mijn dienstverband als financiële man en data-analist bij een grote fondsenwervende organisatie heb ik om gezondheidsredenen moeten beëindigen. Nu kan ik deze jarenlange ervaring gebruiken in ons eigen bedrijf.

Naast de financiële zaken zorg ik ook voor het beheer van de webshop, regel ik dingen omtrent het uitgeven en ben ik er voor allerlei andere voorkomende zaken. Daarnaast draag ik zorg ik voor het gezin en ons thuis.

E-mail
LinkedIn

OPEN SOLLICITATIE

Wil je ook hier werken? We zijn altijd nieuwsgierig naar creatief talent. Denk jij iets waardevols aan Essencio te kunnen toevoegen? Dan horen we graag van je. Stuur een e-mail naar info@essencio.nl t.a.v. Margreet Kattouw. We zijn benieuwd!