Over ons

Over ons

We maken tijd voor schoonheid en betekenis.

– ESSENCIO

 

Wij zijn Essencio, bureau voor content en design. We helpen maatschappelijk bewuste merken en mensen verder groeien, vanuit hun essentie. We maken betekenis zichtbaar door mooie ontwerpen, waardevolle communicatie en stijlvolle producten, online en offline. Vanuit een prachtig middeleeuws pand in hartje Harderwijk werken we voor een groot aantal landelijke klanten.

Onze verhalen halen we uit alledaagse dingen, de natuur en stilte. We delen inspiratie vanuit algemene en christelijke bronnen en willen je voeden met aardse en hemelse rijkdom. We willen niet zomaar meedoen met de massa, maar net een beetje anders zijn, in onze inhoud en in het ontwerp.

MARGREET KATTOUW
Eigenaar | Art director

Dingen creëren is altijd een rode draad geweest in mijn leven. Net als de liefde voor de natuur. Als kind kon ik intens genieten van het natekenen van kleine beestjes, verzamelde ik natuurvondsten die ik zelf de moeite waard vond. Het zelf kunnen bepalen wat mooi is en waardevol geeft een heerlijke vrijheid. Hebben we nog tijd om dit ook nu zo onbevangen te doen? Aan onze gehaaste maatschappij bied ik graag een tegengeluid.

Tijdens mijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten heeft het bewust leren kijken me een extra boost gegeven. Er is zoveel moois te zien, juist ook in de gewone dingen om ons heen. Ik leer steeds meer vanuit mijn intuïtie te werken. Het aanvoelen van mensen in combinatie met een grote nieuwsgierigheid brengt een gesprek vaak snel naar de meest essentiële dingen.

Ik heb altijd een drang naar het doen van nieuwe dingen. In ontwerpen en fotografie kan ik dit het beste kwijt, maar ook in het uitgeven van eigen producten. Zo komt voor mij schoonheid en betekenis het beste samen.

E-mail
LinkedIn

ALEIDA VAN DER BEEK-BOONSTRA
Vormgever | DTP

Ik houd van ‘mooie’ dingen maken. Ik bedoel niet alleen mooi in de zin van esthetische schoonheid. Maar ons werk kan ook prachtig zijn in de emotie die het oproept of door de balans die helemaal klopt in een ontwerp. Soms is dat moeilijk te duiden, het is meer een gevoel. Ik vind het prettig als mensen geraakt worden door wat ik maak, ontroerd raken, een glimlach krijgen of juist gaan nadenken.

Zeker in deze tijd waarin sociale media een grote rol in ons leven spelen, vind ik het belangrijk om oog te hebben voor je naaste omgeving. Openstaan voor de mensen om je heen, contact maken, met elkaar in gesprek komen. Begrip en respect voor elkaar opbrengen. Dat maakt je rijk en brengt je verder in het leven.

De zon die door de bladeren twinkelt, de regen in je gezicht, een roodborstje in de tuin, de blije ogen van mijn kinderen als ze opstaan in de ochtend… Genieten van kleine dingen, oog hebben voor geluksmomentjes, hoe klein soms ook, daar word ik echt blij van.

E-mail
LinkedIn

JISKA ROOK
Contentstrateeg

We leven in een bomvol informatietijdperk. Er is veel ruis. Waardoor merken met een waardevolle boodschap niet altijd de zichtbaarheid krijgen die ze verdienen. Ik help ondernemers en mensen van maatschappelijk bewuste merken graag met hun communicatie, door met betekenisvolle content een groter publiek aan hen te binden. Uitvoerend door content te maken, omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar mooie verhalen. En adviserend door anderen te coachen het zelf te doen, omdat ik ervan geniet als ik mensen zie ontwikkelen.

Ik ben getrouwd met Martijn, moeder van dochter Filou en woon in Zwolle. Misschien komt het door deze levensfase, maar ik waardeer onthaasting steeds meer. Even offline van alle prikkels. Tijdens een wandeling in het bos, met een kop koffie in de tuin of struinend aan zee. Alleen, al is samen net zo fijn. Stilte creëert bij mij een blijvend verlangen om te groeien, lief te hebben en me te verwonderen over hoe wonderlijk (het) leven is.

E-mail
LinkedIn

HENK KATTOUW
Financiën en organisatie

De gedachte achter Essencio past goed bij mij. Ik voel me thuis in de natuur, kan genieten van onder andere windstil weer, strand en bergen. Ik houd ervan als iets mooi is en ‘klopt’.

Mijn dienstverband als financiële man en data-analist bij een grote fondsenwervende organisatie heb ik om gezondheidsredenen moeten beëindigen. Nu kan ik deze jarenlange ervaring gebruiken in ons eigen bedrijf.

Naast de financiële zaken zorg ik ook voor het beheer van de webshop, regel ik dingen omtrent het uitgeven en ben ik er voor allerlei andere voorkomende zaken. Daarnaast draag ik zorg ik voor het gezin en ons thuis.

E-mail
LinkedIn

OPEN SOLLICITATIE

Wil je ook hier werken? We zijn altijd nieuwsgierig naar creatief talent. Denk jij iets waardevols aan Essencio te kunnen toevoegen? Dan horen we graag van je. Stuur een e-mail naar info@essencio.nl t.a.v. Margreet Kattouw. We zijn benieuwd!