Over ons

Over ons

We maken tijd voor schoonheid en betekenis.

– ESSENCIO

 

Wij zijn Essencio, bureau voor content en design. Onze missie is om de wereld zachter, stijlvoller en echter te maken. We helpen merken en mensen verder groeien, vanuit hun essentie. Bevlogen ondernemen en bewust leven, daar staan we voor. We maken betekenis zichtbaar door mooie ontwerpen, waardevolle communicatie en stijlvolle producten, online en offline. We werken vanuit een prachtig middeleeuws pand in hartje Harderwijk.

Onze inspiratie halen we uit de unieke verhalen van mensen, zoals jij. En ook uit alledaagse dingen, zoals de natuur, stilte en daar waar je tijd vindt om te genieten. We delen inspiratie vanuit algemene en christelijke bronnen en willen je voeden met aardse en hemelse rijkdom. We willen niet zomaar meedoen met de massa, maar net een beetje anders zijn, in onze inhoud en in het ontwerp.

MARGREET KATTOUW
Eigenaar | Art director

Groei en ontwikkeling, communicatie in woord en beeld, zingeving, ondernemen en in verbinding zijn met mensen zijn woorden die me typeren. Mensen en merken oprecht verder helpen vanuit een gezamenlijke visie, dat is mijn drijfveer. Mooie dingen maken die er toe doen, die nodig zijn. Ervaren dat je elkáár nodig hebt om tot een goed concept te komen.

In 2004 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer. Destijds vooral met de specialisatie boek- en magazine-ontwerp, want grafisch ontwerpen is mijn ding. Ik vertel graag een verhaal met beeld.

Maar, het is inmiddels nét zo nodig om een goede bijdrage te leveren in (online) communicatie. Samen oplopen om je echt verder te helpen geeft me voldoening. Jouw ‘waarom’ helder krijgen, de juiste strategie bepalen, ontwerpen, beeld creëren – naast de juiste content –, het is iedere keer een bijzonder proces. Ik ben van nature een vragensteller. Mijn nieuwsgierigheid, in combinatie met het aanvoelen van mensen, maakt dat we snel tot de kern komen.

Tijdens mijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten heeft het bewust leren kijken me een flinke boost gegeven. Er is zoveel moois te zien, juist ook in de gewone dingen om ons heen. Ook daarvoor heb ik een passie.

Ik heb altijd een drang naar het doen van nieuwe dingen. In ontwerpen en fotografie kan ik dit het beste kwijt, maar ook in het uitgeven van eigen producten. Zo komt voor mij schoonheid en betekenis het beste samen.

E-mail
LinkedIn

JISKA ROOK
Contentstrateeg

‘Je hebt het fijn op je werk, hè?’, hoor ik de laatste tijd regelmatig. Ja, ik heb het heel fijn. Het is fijn om te mogen bijdragen aan iets wat groter is dan mezelf. Om een missie te hebben, die intrinsiek bij me past. Om mensen te inspireren met betekenisvolle verhalen, onthaastende beelden en mooie producten. En om te werken voor, en samen met, ondernemers die eenzelfde missie hebben. Een zachte, echte, stijlvolle wereld; dat is onze wens.

Want mensen en merken met een waardevol verhaal verdienen aandacht. Maar omdat we in een bomvol informatietijdperk leven, krijgen ze vaak niet de zichtbaarheid die ze verdienen.

Vanuit mijn journalistieke achtergrond en contentmarketing-expertise help ik mensen en merken om met betekenisvolle, aansprekende content een groter publiek te bereiken. Dat doe ik strategisch, uitvoerend en adviserend. In opdracht voor ondernemers, en voor ons eigen merk en producten.

Ik ben getrouwd met Martijn, moeder van dochter Filou en woon in Zwolle. Ik houd van de balans tussen mijn werk – dat zich voornamelijk online afspeelt – en het offline kunnen zijn van alle prikkels. Thema’s als duurzaamheid en onthaasting zijn belangrijk voor mij. Ik geniet van wandelingen in de natuur, goede boeken lezen in de tuin, fijne terrasjes ontdekken en struinen aan zee. Ik breng graag waardevolle tijd door met mensen die me lief zijn. En raak steeds weer verwonderd over hoe wonderlijk (het) leven is.

E-mail
LinkedIn

MAROESKA VERKERK
Junior online designer

Bewust leven, stilstaan bij kleine dingen in het leven en genieten van mooie momenten zijn items die belangrijk zijn voor mij. Ik zie dit terug in Essencio, zowel in de producten als in de samenwerking met ondernemers. Essencio maakt tijd vrij voor ondernemers om hen op een uitgebreide en bewuste manier te leren kennen, een manier die bij mij als persoon en ontwerper past. En de bewust leven-producten zijn mooi om naar te kijken en hebben ook inhoud. De combinatie van een mooi en functioneel ontwerp met een onderliggende gedachtegang spreekt mij aan.

Eind 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Communication and Multimedia Design. Tijdens de opleiding heb ik mij meerdere keren verplaatst in hoe de gebruikerservaring is van een product, met name digitale producten, zoals websites. Ik ontwerp graag gebruiksvriendelijke producten waar de doelgroep blij van wordt.

Naast het werken, word ik blij van mijn vriend, de buitenlucht, een goed gesprek voeren, kamperen, knuffelen met katten, sporten (na acht jaar niet gevoetbald te hebben, ben ik weer begonnen) en speciaalbiertjes.

E-mail
LinkedIn

HENK KATTOUW
Financiën en organisatie

De gedachte achter Essencio past goed bij mij. Ik voel me thuis in de natuur, kan genieten van onder andere windstil weer, strand en bergen. Ik houd ervan als iets mooi is en ‘klopt’.

Mijn dienstverband als financiële man en data-analist bij een grote fondsenwervende organisatie heb ik om gezondheidsredenen moeten beëindigen. Nu kan ik deze jarenlange ervaring gebruiken in ons eigen bedrijf.

Naast de financiële zaken zorg ik ook voor het beheer van de webshop, regel ik dingen omtrent het uitgeven en ben ik er voor allerlei andere voorkomende zaken. Daarnaast draag ik zorg ik voor het gezin en ons thuis.

E-mail
LinkedIn

OPEN SOLLICITATIE

Wil je ook hier werken? We zijn altijd nieuwsgierig naar creatief talent. Denk jij iets waardevols aan Essencio te kunnen toevoegen? Dan horen we graag van je. Stuur een e-mail naar info@essencio.nl t.a.v. Margreet Kattouw. We zijn benieuwd!