Concept, ontwerp & uitvoering taartenboek

CONCEPT, ONTWERP & UITVOERING TAARTENBOEK ‘AAN DE BAK!’

Toen Griët Bos bij ons kwam hoefden we niet lang na te denken over haar vraag. Bij alleen al het idee om een taartenboek te gaan ontwerpen liep ons het water in de mond; dit werd een leuke opdracht!

Het werd een samenwerking met een bakker die werkelijk de lekkerste taarten kan bakken, maar ook weet hoe ze dat helder in een recept moet verwoorden. Samen met het prachtige beeld van al die taarten, werd het een fijn project om aan te werken.

Het moest een boek worden zonder franjes, zodat alle aandacht zou gaan naar de recepten en de taarten. Met stijlvolle en sobere typografie. Helder qua structuur en opbouw, waarbij het gebruiksgemak voorop moest staan. Je zou meteen aan de slag willen gaan als je dit boek ziet. En volgers gebruikers, is dat gelukt, lezen we in de mooie recensies. “Bijna alle taarten zijn mijn favoriet uit dit superoverzichtelijke taartenboek. (…) Een must in je kookboekenkast, dit prachtige boek!”

We hebben het boek van begin tot eind verzorgd; planning, concept, ontwerp en uitvoering. Uiteindelijk is het een prachtig luxe gebonden boek geworden met twee leeslinten, gekleurde schutbladen. Voorzien van matlaminaat, een beschermende folie over het omslag, zodat het natuurlijk tegen wat bloem, ei en fruit kan.

Meteen zin om ook te bakken? Je kunt het boek hier bestellen.