Professionele en stijlvolle content voor social media? Ontdek Canva voor ondernemers

Professionele en stijlvolle content voor social media? Ontdek Canva voor ondernemers
2 juli 2020 Jiska Rook
Essencio Business en Branding - Professionele en stijlvolle content branding huisstijl voor social media - Ontdek Canva voor ondernemers

door Margreet Kattouw en Jiska Rook • april 2020 • branding, design

Professionele en stijlvolle content voor social media? Ontdek Canva voor ondernemers

Een paar jaar geleden hebben we Eline van Bureau Kleurrijk geholpen met een logo, huisstijl, beeldbank en website. Vorig jaar kwam ze bij ons met de vraag voor branding: het nog beter zichtbaar maken haar verhaal, via blogs en social media.

We hielpen Eline met haar merkverhaal, enkele contentcoachings rondom het schrijven van waardevolle blogs én de realisatie Canva-sjablonen.

We ontwierpen in lijn met haar huisstijl een set Canva-sjablonen waarmee ze zelf eenvoudig beelden kan creëren. Dit maakt haar beeldbank nog veel rijker. En zo kan ze écht zelfstandig aan de slag met haar huisstijl, en beelden voor bij haar blogs en social media maken die haar verhaal uitdragen.

Wat heb je als ondernemer aan Canva-sjablonen?

Praktisch betekent een Canva-set dat je sjablonen krijgt, waarin de fonts, kleuren, kaders of patronen van jouw huisstijl zijn verwerkt. Zo kun je bijvoorbeeld:
• Zelf quotes maken in in jouw huisstijl
• Foto’s plaatsen met altijd op dezelfde plek jouw logo of vignet
• Een beeld maken met een combinatie van een foto en huisstijl-element

Zo creëer je een eenduidige, krachtige en professionele uitstraling voor je merk.

Voorbeeld van Canva-sjablonen voor ondernemers

“Ben helemaal onder de indruk! Wat supersnel en wat is het gaaf geworden. Het is echt gaaf dat ik ook vruchten mag plukken van jullie talenten!”,  schreef Eline ons enthousiast in een mail.

Lees meer over Eline en haar betekenisvolle ondernemerschap in dit interview. Hieronder vind je haar Instagram-feed, voor én na gebruik van Canva.


Ook aan de slag met Canva? Canva-sjablonen zijn altijd onderdeel van ons uitgebreide Brandingpakket.

Wil je vaker geïnspireerd worden over branding en bevlogen ondernemen? Schrijf je dan in voor onze Business Nieuwsbrief.

Share: