Vacature: strategische contentmarketeer (HBO) – 24 uur

Vacature: strategische contentmarketeer (HBO) – 24 uur
23 maart 2021 Jiska Rook
Essencio Vacature Ervaren Contentmarketeer Harderwijk Gelderland Overijssel Randstad Contentstrategie contentcreatie contentpublicatie content maken 1

maart 2021, branding & strategie

Vacature: strategische contentmarketeer (HBO) – 24 uur

Ben jij de strategische contentmarketeer die wij zoeken? En wil jij werken voor en met bevlogen en bezielde mensen die de wereld stijlvoller en echter willen maken? Onze nieuwe collega heeft veel ervaring en affiniteit met online content en branding. Je werkt zowel strategisch adviserend als uitvoerend voor ondernemers en merken.

We zoeken een contentmarketeer met minimaal 3 jaar bureau-ervaring. Je bent een creatieve maker én strategische denker. Je kunt snel schakelen tussen opdrachten en in de tone of voice (tekstueel en visueel) van merken. Jouw doel is om klanten te boeien en te binden met relevante content.

We zoeken iemand die ondernemend en zelfbewust is, en vanuit passie werkt en leeft.

Je hebt ervaring in de uitvoerende kant van contentmarketing, en bent vaak betrokken geweest bij de ontwikkeling van contentstrategieën. Je weet hoe je ondernemers en merken moet adviseren om herkenbaar, vindbaar en consistent zichtbaar te zijn. Je kunt resultaten analyseren en evalueren, en strategieën optimaliseren en bijsturen waar nodig.

Je kunt goed omgaan met budgetten en deadlines. Je werkt graag zelfstandig, maar bent ook een betrokken collega die ambitieus is, en Essencio verder kan brengen.

Goede vaardigheden zijn waardevol, maar voor ons kleine team is wie jij bent als persoon zeker zo belangrijk. We zoeken iemand die ondernemend en zelfbewust is, en vanuit passie werkt en leeft. Je bent geïnteresseerd in thema’s als persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en psychologie – onderwerpen waar veel van onze klanten expertise in hebben.

Zo ziet een werkdag als strategisch contentmarketeer bij Essencio eruit

Jouw werkdagen zijn afwisselend, en kunnen er zo uitzien: ’s Ochtends begin je met het uitwerken van een interview over sensitief leiderschap voor een klant. Daarna heb je samen met Margreet een strategische brandingsessie met een bevlogen ondernemer, waarin je iemands essentie naar boven weet te halen. ’s Middags plaats je een update over de brandingsessie op de Essencio Business-kanalen en werk je aan social posts voor een ondernemer over huidtherapie. Je wordt tussendoor nog gebeld door een klant voor advies over een online advertentie over hoogbegaafdheid (Wat is de beste insteek, in tekst en beeld? Welke doelgroep selecteer je?). Je werkdag eindigt met de realisatie van een nieuwsbrief voor Essencio merk (zie hier een voorbeeld).

Essencio Vacature Ervaren Contentmarketeer Harderwijk Gelderland Overijssel Randstad Contentstrategie contentcreatie contentpublicatie content maken 2

Dit zoeken we in jou:

 • Je bent een ambitieuze contentmarketeer, die houdt van de afwisseling tussen strategisch advies en contentcreatie
 • Je bent in het bezit van een HBO-opleiding en hebt minimaal 3 jaar relevante bureau-ervaring
 • Je leert graag en snel (autodidact), kunt gemakkelijk inspelen op nieuwe online ontwikkelingen
 • Je bent een betrokken en positieve collega, je werkt zorgvuldig en nauwkeurig, en houdt van aanpakken
 • Je durft verantwoordelijkheid te nemen en maakt klanten blij, omdat je net dat stapje extra zet

Hier heb je veel ervaring in:

 • Meedenken/ontwikkelen van merkstrategieën voor ondernemers en organisaties
 • Merkstrategie vertalen naar een concreet contentplan en content (van social posts tot nieuwsbrieven, van nieuwe formats tot websteteksten)
 • Tekstschrijven / copywriting
 • Social media-creatie en -publicatie
 • Werken met websites in WordPress (contentpublicatie, SEO-optimalisatie etc)
 • Inrichten en ontwerpen van nieuwsbrieven (templates inhoud & design) in MailChimp, Activecampaign, Autorespond etc.
 • Werken met Canva of Photoshop/InDesign
 • Ervaring in magazines (redactie) is een pré

Over Essencio
Essencio is een bureau voor content en design, en ontwikkelt merken en magazines (vanuit Essencio Business) en eigen producten (vanuit ons eigen merk Essencio). Wij verbinden merken aan mensen, door middel van een goed ontwerp en relevante inhoud. Onze missie is om de wereld echter, mooier en een beetje zachter te maken. Zonder marketingtrucs of snelle sales, maar vanuit verbinding en vertrouwen. En daarmee willen we bedrijven stijlvoller en authentieker maken, en helpen groeien. Als team staan we voor bevlogen ondernemen en werken. We werken vol passie en energie, maar ook vanuit betrokkenheid naar elkaar.

Wat bieden wij jou:

 • Een fijne, open sfeer op kantoor. We zijn een platte organisatie en nemen elkaars werk over waar nodig. Ons motto: successen én fouten vieren (of dragen) we samen.
 • Een inspirerende werkplek en werkomgeving: een historisch pand in de binnenstad van Harderwijk (al werken we nu veel thuis).
 • Je krijgt de ruimte om je eigen baan verder te ontwikkelen.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben je enthousiast na het lezen van deze vacature en denk je dat je qua persoon ook bij ons past? Dan zijn we heel erg benieuwd naar je. Reageer vóór maandag 19 april 2021.

Stuur je motivatie, CV én portfolio naar Margreet Kattouw en Jiska Rook, business@essencio.nl (alles in één mail alsjeblieft). Het houden van een communicatietest kan onderdeel zijn van de procedure.

(Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.)

Share: